• UABDivulga
29/10/2014

CodeKey, una clau mestre per accedir a tots els dispositius

Felix Klockner
Fèlix Klöckner, llicenciat en enginyeria informàtica per la UAB, és l’impulsor del projecte CodeKey, un dispositiu d’accés que actua com a “clau mestre” adaptable a qualsevol aparell, com ara l’ordinador personal, la porta de l’oficina o el teletac. La idea ha estat guanyadora de la 3ra edició del concurs TicLaude que organitza la Facultat de Comunicació de la UAB amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB.

La trajectòria emprenedora d'en Fèlix acaba de començar. Aquest llicenciat en enginyeria informàtica amb tres anys d’experiència a una empresa de robòtica industrial fa pocs mesos va decidir engegar com a projecte propi una idea que feia temps que li rondava pel cap. “Sempre he estat una persona inquieta. A l’empresa on treballava intentava ser proactiu i aportar noves idees però un dia vaig sentir que em paraven el peus i vaig decidir deixar-ho”. Amb aquesta decisió va començar el repte de CodeKey.
 
Com passa amb la majoria de joves emprenedors, en Fèlix tenia la seva idea però la pregunta que més li passava pel cap era “i ara, com ho faig?”.  Va ser així com es va inscriure al curs d’emprenedoria TicLaude, organitzat per la Facultat de Comunicació de la UAB amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB. “TicLaude em va ajudar a posar per escrit totes aquelles idees que tenia desordenades al meu cap, però participar-hi també va ser una prova per comprovar si les meves idees agradaven o no”, explica l’emprenedor.
 
CodeKey seria una clau mestre per a tots aquells dispositius d’accés que utilitzem cada dia. Segons en Fèlix, totes les empreses creen el seus propis dispositius d’entrada (panys) amb claus tancades d’accés i això fa que al final acumulem un dispositiu diferent per interactuar amb cada aparell. La seva idea és comercialitzar un únic detector portable des d’on sincronitzar tots els codis d’accés dels diferents dispositius que utilitzem diàriament. Per posar un exemple, un braçalet o un clauer personalitzat des d’on accedir a la oficina, obrir l’ordinador i activar el teletac. A més a més, “el dispositiu tindrà una radi de detecció de fins a un metre i per tant, no caldrà ni buscar-lo, només portar-lo”, remarca.
 
El prototip ja té programades algunes funcions bàsiques que, segons explica l’emprenedor, demostren molt bé l’aplicabilitat del seu invent. Per una banda, el dispositiu pot actuar com a bloquejador del mòbil. Quan el propietari del telèfon està a prop de l’aparell, aquest funciona. Però, quan està lluny el dispositiu queda automàticament bloquejat requerint una contrasenya d’accés molt més robusta que les habituals. Per altra banda, també ha programat una segona aplicació que consisteix en fer que l’ordinador s’obri o es tanqui automàticament segons detecti o no el CodeKey.  
 
El proper pas és formalitzar l’empresa però abans vol assegurar la viabilitat del prototip que està desenvolupant. “Poc a poc, al principi em vaig equivocar volent fer les coses massa de ràpid. Abans de fer el pas d’emprendre veig que és important saber com funciona el món de l’empresa”, afirma en Fèlix, qui afegeix que, per a ell, una de les coses més interessants que et dóna l’experiència laboral és aprendre a aplicar tots els coneixements que has adquirit a la universitat.
 

 
View low-bandwidth version