• UABDivulga
07/2011

Neix la revista de divulgació científica del CReSA: CReSAPIENS

cresapiens
La voluntat del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de comunicar al gran públic la recerca i troballes que tenen lloc en el seu si ha culminat en el naixement de CReSAPIENS, la revista de divulgació científica que a partir d'ara explicarà en llenguatge accessible a lectors de tots els àmbits les recerques i avenços generats al centre. És una iniciativa que nasqué fa un any i que respon a la creixent consciència del sector de la investigació científica de la necessitat de la comunicació social de la ciència.

CReSAPIENS és una revista divulgació científica que pretén apropar als ciutadans el coneixement i els resultats de recerca generats al CReSA. Aquesta iniciativa ha estat finançada a través de la Convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica i la innovació 2010 de la FECYT.

El Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), conscient de la importància de la comunicació social de la ciència, considera que els ciutadans han de poder conèixer la investigació que es realitza al nostre país. Per això, fa exactament un any es va plantejar la creació d’una revista de divulgació. CReSAPIENS vol arribar a tots els públics en un to divulgatiu, tractant de fer comprensibles temes fins ara reservats  per a la comunitat científica.

En el primer número es tracta un tema d’actualitat que genera una creixent preocupació: les malalties virals emergents, conseqüència, entre d’altres factors, dels intensos moviments migratoris mundials, el canvi climàtic, el moviment d’animals i la desforestació. Tot això conseqüència, en gran part, de la globalització. No podem oblidar casos com els brots asiàtics de grip aviària a l’any 2005 i la gran alarma sanitària i social provocada per la pandèmia de grip del 2009.

El Comitè Editorial del CReSA, un equip multidisciplinari que ha treballat amb gran entusiasme per poder crear aquesta eina de divulgació, espera sincerament poder transmetre els coneixements i els avenços científics assolits pels investigadores del centre i contribuir a augmentar el coneixement dels ciutadans en l’àmbit de la investigació en sanitat animal.

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) ha finançat el primer número de CReSAPIENS a través de la la Convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica i la innovació 2010.

Elisabet Rodríguez González
Departament de Comunicació

Referències

CReSAPIENS

 
View low-bandwidth version