Vés al contingut principal

Xavier Bonal, en el comitè d'experts sobre inversió en educació de la Comissió Europea

04 maig 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Un comitè d'experts donarà suport a la Comissió Europea per desenvolupar polítiques educatives amb l'objectiu de dedicar recursos a la promoció de la formació de qualitat. El sociòleg Xavier Bonal, professor de la UAB, en forma part.

Xavier Bonal, en el comitè d'experts sobre inversió en educació de la Comissió Europea

Xavier Bonal, catedràtic del Departament de Sociologia de la UAB, va participar a la primera reunió del comitè d'experts de la Comissió Europea sobre inversió de qualitat en educació que va tenir lloc el 4 de maig, en format virtual, i que va ser presidida per la comissària europea de Recerca, Innovació, Educació Joventut i Cultura, Mariya Gabriel.

Entre altres tasques, el Commission Expert Group on Quality Investment in Education and Training dona suport a la Direcció General d'Educació i Cultura en l'elaboració d'iniciatives polítiques relacionades amb la inversió en educació i formació. Té com a missió avaluar les polítiques i identificar-ne les que contribueixin a millorar els resultats educatius, així com a l'eficàcia de la inversió pública.

Aquest comitè d'experts, doncs, haurà de definir els paràmetres europeus d'una educació de qualitat, tot considerant que ha de ser un model que promogui el desenvolupament personal, l'equitat i la inclusivitat, que contribueixi a l'ocupabilitat de l'alumnat i que afavoreixi la innovació i les transformacions socials.

La primera reunió del grup va permetre que els seus quinze membres es donessin a conèixer i exposessin el seu bagatge particular, així com per establir els mètodes i plans de treball que es seguiran.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de