Vés al contingut principal

Reunió amb la comissària de la UE Mariya Gabriel

17 feb. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i president de l'ECIU, juntament amb els altres rectors de les universitats del consorci, s'ha reunit amb la comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut de la UE, Mariya Gabriel, per a exposar les ambicions de l'ECIU University, el futur de la universitat europea i les necessitats legals i financeres. La reunió es va celebrar a Brussel·les, l’11 de febrer passat.

L'ECIU University es troba amb la comissària de la UE Mariya Gabriel

Durant la reunió, el president del Consorci Europeu d'Universitats Innovadores (ECIU) Màrius Martínez, la vicepresidenta Mari Walls, el tresorer Jan-Ingvar Jönssen i el coordinador de l'ECIU University Vinod Subramaniam van presentar les ambicions de l'ECIU per als propers anys.

Martínez es va mostrar satisfet amb l'Estratègia Europea per a les Universitats i les Recomanacions del Consell sobre les microcredencials i la construcció de ponts per a una cooperació europea eficaç en l'educació superior. Martínez també va presentar el nou membre de l'ECIU: la Universitat Tecnològica de Lodz. A més, Martínez va parlar sobre les ambicions de l'ECIU University, amb la mirada posada en una organització més central, basant-se en els resultats dels darrers dos anys.

Walls va presentar l'opinió de l'ECIU University sobre el títol europeu: un passaport de competències, construït sobre vies d'aprenentatge individuals i flexibles basades en les eleccions i les necessitats dels alumnes. La comissària Mariya Gabriel va acollir amb satisfacció aquesta interpretació i va recolzar l'eslògan de l'ECIU Connects U for Life, en referència a les ambicions d'aprenentatge permanent de l'ECIU.

Jönssen es va mostrar satisfet amb l'estatut jurídic europeu per a les aliances i les institucions d'educació superior ja que cal oferir una educació europea, resoldre els desafiaments socials en estreta cooperació amb la societat i crear una xarxa europea per al coneixement.

La reunió va acabar amb un diàleg obert entre els rectors i la comissària Mariya Gabriel, que espera continuar treballant per donar forma a les futures polítiques de la UE ja que l'ECIU University està liderant el camí i inspirant la comunitat d'educació superior europea en general.

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Educació de qualitat

Dins de