Vés al contingut principal

L'ECIU University, present a la Jornada d'Innovació Docent de la UAB

15 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i actual president de l’ECIU, Màrius Martínez, la coordinadora institucional de l’ECIU University a la UAB, Mireia Galí, la coordinadora del paquet de treball sobre capacitació de l’ECIUn+, Sílvia Blanch, i el responsable local del paquet de treball sobre microcredencials de l’ECIUn+, Daniel Franco, han ofert una xerrada per explicar l’ECIU University i l’aprenentatge basat en reptes. A la Jornada d'Innovació Docent de la UAB, celebrada el passat 10 de maig al Rectorat de la UAB, també es va lliurar el V Premi a l'Excel·lència Docent a la professora del Departament de Genètica i Microbiologia de la Facultat de Biociències, Sònia Casillas.

Sessió informativa ECIU Jornada Innovació

Màrius Martínez va explicar que “fa 4 anys que treballem per construir una institució internacional, que pugui fer la recerca, la docència i els processos de cocreació d’una manera innovadora”. Martínez també va referir-se a la importància de l’ecosistema on es troba la UAB, ja que “volem convertir-nos en una institució capaç de captar reptes del territori, treballar conjuntament i transformar-los en activitats formatives que aportin solucions de valor”. El vicerector també va explicar la necessitat de comptar amb unes microcredencials que permetin als long life learners construir els seus itineraris de manera “àgil i flexible”. 

Jornada d'Innovació Docent

Aquesta sessió informativa s’emmarcava dins de la Jornada d'Innovació Docent de la UAB, que s'ha iniciat amb unes paraules de la vicerectora d'Estudis i Innovació Docent de la UAB, María Valdés, qui, acompanyada a la taula per la coordinadora per al Desenvolupament Professional del PDI, Carmen Ruiz Bueno, ha destacat la innovació docent com un valor en auge i ha mencionat els articles on la nova LOSU (Llei orgànica del sistema universitari) la posa en valor: "hi ha un vent que bufa a favor de la innovació educativa. El xat GPT i la intel·ligència artificial són tot un repte per a les metodologies docents".

La jornada ha comptat amb el lliurament de Premi a l'Excel·lència Docent a la professora del Departament de Genètica i Microbiologia de la Facultat de Biociències, Sònia Casillas, un guardó que destaca el seu perfil innovador en l'àmbit de les biociències, que ha esdevingut un referent per a la innovació docent de la seva facultat.

El director de la International Science Teaching Foundation, Hèctor Ruíz Martín, ha ofert una conferència sobre la innovació docent basada en l'evidència científica, on ha anat desgranant diferents qüestions relacionades amb l'ensenyament i l'aprenentatge.

Més informació: crònica de la jornada

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat
  • Aliança pels objectius

Dins de