Vés al contingut principal

L'ECIU University llança els primers micromòduls

29 set. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La participació en la resolució de reptes i els micromòduls es traduirà en un impacte real a la comunitat, la ciutat o la regió. A més, l’aprenentatge basat en reptes permetrà treballar en equips multidisciplinaris i internacionals, aprendre competències interculturals, desenvolupar competències de resolució de problemes i de treball en equip.

Portada micromòduls ECIU

L'ECIU University és una de les 17 iniciatives internacionals que van ser seleccionades per la Comissió Europea a la convocatòria per a European Universities.

L’ECIU University ha llançat els primers micromòduls perquè els estudiants puguin unir-se a equips multidisciplinaris i internacionals amb l'objectiu de resoldre reptes de la vida real. Aquests desafiaments se centren en diferents aspectes per fer sostenibles les ciutats i les regions i, per tant, abordar l’objectiu de desenvolupament sostenible 11 de l’ONU (ODS 11). 

Entre d’altres, empreses i institucions governamentals són les encarregades de proveir aquests reptes, alhora que cada universitat membre n’ha seleccionat diversos de la seva regió, ciutat o comunitat i perquè els estudiants hi treballin en equip.  Els desafiaments varien des de "Gestió eficient dels recursos a la ciutat de Kaunas", a la Universitat de Tecnologia de Kaunas, fins a "Ciutat neutral d'emissions de carboni 2025", a la Universitat de Linköping.  

Els requisits d’inscripció als mòduls relacionats amb el repte i d’altres micromòduls, el tipus d’aprenentatge i la durada depenen de cada universitat, així que consulteu la llista amb els enllaços a la informació de la universitat. 

Reptes oferts per la UAB 

En aquest primer període, la UAB ofereix 5 desafiaments, les inscripcions dels quals ja són obertes: 

Ecologia industrial I: aquest curs vol ensenyar a l'alumnat els mètodes, les eines i les estratègies de l’ecologia industrial, destinades a recrear el nostre sistema industrial de manera que pugui ser sostenible i en harmonia amb la resta de l’ecosistema natural. El repte proporciona 9 crèdits i forma part del màster en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social. 

UAB Reptes: un esdeveniment per generar idees per a nous reptes socials i ambientals. Aquest desafiament s’organitza al campus de la UAB.   

Gestió de residus: l’objectiu del desafiament és proporcionar els coneixements necessaris per gestionar els residus com a recurs, estalvi energètic i la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. El repte proporciona 6 crèdits i forma part del màster en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social. 

Mirem el Món: Projectes Transdisciplinaris: amb 12 crèdits, aquest desafiament forma part del pla docent dels graus de la Facultat de Ciències de l’Educació. L’objectiu és proporciona als estudiants coneixement, anàlisi i comprensió del context sociocultural, científic i humanístic que està configurant el present perquè puguin adoptar una posició crítica i constructiva de la realitat actual i de les transformacions que s’han produït en tots aquests àmbits en els darrers temps. 

Pràctiques Integrades: amb 6 crèdits i des de la Facultat de Psicologia, s’ofereix aquest repte per ajudar els alumnes a desenvolupar habilitats d’aprenentatge independents que els permetran idear solucions professionals a problemes psicosocials, sempre tenint en compte el context sociocultural en què viuen. 

En propers semestres, aquesta oferta de micromòduls i reptes es veurà ampliada. 

Naixement de l’ECIU University   

L'ECIU University és una de les disset iniciatives internacionals que van ser seleccionades per la Comissió Europea a la convocatòria per a European Universities com a part del programa EU Erasmus+ i que rebrà un finançament de cinc milions d'euros   

El passat 7 de novembre, la UAB va acollir l'acte que va donar el tret de sortida a l’ECIU University, una iniciativa de l'European Consortium of Innovative Universities (ECIU), que vol esdevenir un model innovador d'universitat sense fronteres per respondre als desafiaments socials mitjançant formes innovadores de formació i investigació. 

 

Més informació: Micromòduls ECIU University 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Energia neta i assequible
  • Educació de qualitat
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius

Dins de