Vés al contingut principal

L'ECIU aprova el seu primer Pla d'igualtat de gènere, diversitat i inclusió

19 abr. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Amb aquest pla, els temes d'igualtat de gènere, inclusió i diversitat s’integraran en l'organització de l'ECIU, en els processos de recerca, innovació i educació, i en el dia a dia de totes les persones implicades en el consorci. El Consell de l’ECIU, presidit pel vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, Màrius Martínez, va aprovar aquest pla el passat 10 de març.

Màrius Martínez presentant el pla d'igualtat

Amb l'adopció del seu primer Pla d'igualtat de gènere, diversitat i inclusió, l’ECIU fa de la diversitat i la igualtat una prioritat en la gestió i en totes les activitats que posa en marxa el consorci. El vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i actual president de l’ECIU, Màrius Martínez, ha explicat que “el document és un instrument viu que ha de ser una eina fonamental per a garantir de manera efectiva les oportunitats per a qualsevol persona, independentment del seu gènere, identitat sexual, origen, creences, discapacitat o edat”. Martínez també s’ha mostrat satisfet perquè l’ECIU disposi d’aquest instrument “en les fases inicials del desenvolupament de la Universitat, abans, fins i tot, de la fase de start-up”, ja que ajudarà “no només a explicitar el compromís, sinó a materialitzar-lo”.

Com a consorci d'universitats innovadores, l’ECIU creu que la igualtat i la diversitat són un motor de la innovació, per això s'ha de prestar més atenció a abordar la desigualtat existent i la manca de diversitat, accés i inclusió per permetre'ns afrontar els reptes d'avui i de demà. “Una nova universitat internacional, europea, del segle XXI, no pot deixar de posar l’èmfasi en les qüestions relatives al gènere i a la igualtat efectiva d’oportunitats per a qualsevol persona que vulgui, no només participar en les activitats de la Universitat, sinó per exercir qualsevol de les responsabilitats que s’hi desenvolupen”, ha declarat Màrius Martínez.”

Tal com s'indica a la seva Visió 2030, l’ECIU pretén desenvolupar un sistema obert d'innovació i, per tant, d'accessibilitat i inclusió, la qual cosa significa que cap departament o grup es quedi fora i que tothom se senti benvingut i inclòs. Per tant, la diversitat –abraçar i tenir en compte les diferències entre individus i grups– i la igualtat –que proporcionen igualtat d'accés als recursos, oportunitats i participació, inclosa la presa de decisions– són d'una importància cabdal. En conseqüència, el Consell d'ECIU va adoptar el Pla d’igualtat de gènere, diversitat i inclusió el 10 de març de 2023.

Més informació: ECIU Gender Equality, Diversity and Inclusion Plan

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Igualtat de gènere

Dins de