Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
ECIU University

El 'Presidium' de l'ECIU es reuneix amb la comissària de la UE, Mariya Gabriel

16 març 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Presidium de l'ECIU, del qual n’és membre el vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez, s’ha reunit amb Mariya Gabriel, comissària d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut de la UE per abordar les ambicions de l’ECIU University per al 2030. La reunió va tenir lloc el proppassat 12 de març, de manera telemàtica.

Reunió de l'ECIU presidium amb la comissària Mariya Gabriel

El vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i tresorer del Consorci Europeu d'Universitats Innovadores (ECIU), Màrius Martínez, ha participat en la reunió que el Presidium de l'ECIU ha tingut amb Mariya Gabriel, comissària d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut de la UE.

A la trobada virtual, que també ha comptat amb la participació de Victor Van Der Chijs, president del l’ECIU, Per Michael Johansen, vicepresident, Sander Lotze, director de l’ECIU University, i Olga Wessels, cap de la oficina ECIU a Bruseles, s’ha compartit la Visió 2030 de l’ECIU University i s’ha aprofundit en el repte que suposa l’adopció del model europeu de titulacions i l’agora per part l’ECIU University.  

Van Der Chijs va subratllar la necessitat urgent de finançament: "El finançament de la UE ens ajuda a pressionar les nostres normatives i marcs nacionals per innovar en l'educació superior europea".

La comissària Mariya Gabriel es va referir al Fons de recuperació de la UE que actualment estan implementant els estats membres de la UE. Gabriel també va subratllar el suport extraordinari a la Iniciativa per a les Universitats Europees dels seus col·legues Schmit, Timmermans i d’altres.

"El títol europeu és una oportunitat per crear quelcom nou, innovador, flexible i personalitzat", va afirmar el vicepresident Per Michael Johansen. En aquest sentit, tant la visió i com el treball de l’ECIU University sobre micro-credencials basades en la investigació van ser ben rebuts per la  comissària de la UE, afirmant que això podria servir de referència per a d’altres universitats europees i va convidar l’ECIU University a continuar compartint les aportacions per al futur desenvolupament de les micro-credencials a Europa.

La comissària es va comprometre a evitar una bretxa de finançament quan comenci la segona fase de la iniciativa de les universitats europees el 2022 i va concloure convidant l’ECIU University a compartir aportacions sobre l'Agenda de Transformació de l'Educació Superior, a la recerca contínua de sinergies amb altres programes i polítiques europees així com a compartir idees i plantejar qüestions per enfortir la següent fase de la Iniciativa de les Universitats Europees.

Sobre l’ECIU University  

La Universitat ECIU és l’aliança universitària europea més gran amb 12 membres en 12 països europeus diferents. Es tracta d’una de les disset iniciatives internacionals que van ser seleccionades per la Comissió Europea a la convocatòria per a European Universities com a part del programa EU Erasmus+ i que rebrà un finançament de cinc milions d'euros   

El passat 7 de novembre de 2019, la UAB va acollir l'acte que va donar el tret de sortida a l’ECIU University, una iniciativa de l'European Consortium of Innovative Universities (ECIU), que vol esdevenir un model innovador d'universitat sense fronteres per respondre als desafiaments socials mitjançant formes innovadores de formació i investigació.   

Formen part de l'ECIU University la Universitat de Twente (Països Baixos) com a institució coordinadora i la Universitat de Linköping (Suècia), la Universitat Tecnològica d'Hamburg (Alemanya), la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya), la Universitat d'Aalborg (Dinamarca), la Universitat d'Aveiro (Portugal), la Dublin City University (Irlanda), la Universitat Tecnològica de Kaunas (Lituània), la Universitat d'Stavanger (Noruega), la Universitat  de Trento (Itàlia), la Universitat Tampere (Finlàndia), la Universitat de Tampere (Finlàndia) i l'Institut Nacional de Ciències Aplicades (INSA) de França. 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat
  • Aliança pels objectius

Dins de