Albert Quintana i José Manuel López reben ajuts de La Marató 2019 Dos investigadors de la UAB reben ajuts de La Marató per estudiar malalties minoritàries

Albert Quintana i José Manuel López lideraran sengles projectes centrats, respectivament, en la síndrome de Leigh i la malaltia de Lesch-Nyhan. Els ajuts els permetran aprofundir en la seva recerca per trobar noves dianes i abordatges terapèutics per a aquestes malalties minoritàries. 

[+]
NOU HORARI DE LA SECRETARIA DEL DEPARTAMENT

En cumpliment de la Instrucció 16/2020 del gerent de la UAB per la qual es fixen el criteris d’aplicació de les mesures recollides a la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, us  informem que del 2 de novembre fins el proper 13 de novembre, la secretaria del Departament estarà oberta dimecres i dijous de 9:30 a 14:00h.

 

[+]
Promastigotes del paràsit Leishmania donovani observats mitjançant microscopia confocal (UAB) Una combinació de pèptids i antibiòtics podria esdevenir una teràpia més efectiva contra la leishmaniosi

Una combinació de pèptids i antibiòtics podria ser clau per eliminar el paràsit que provoca la leishmaniosi, evitant la toxicitat per a les persones i animals dels fàrmacs actuals. La recerca, coordinada per investigadores de la UAB, obre les portes a una nova teràpia més efectiva contra la malaltia.

[+]
Albert Quintana i Elisenda Sanz Com es crea i consolida la memòria a llarg termini?

Un estudi publicat a Nature amb participació d'investigadors del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia i de l'Institut de Neurociències  (INc) ha descrit els processos que es produeixen en les neurones de l'hipocamp perquè puguin crear-se memòries de llarga durada i sigui possible l'aprenentatge.

[+]
AuroraInvestigadoraCromosomaY Una nova hipòtesi explica per què el cromosoma Y no s'ha extingit (encara) en els mamífers

Investigadors de la UAB i de la Universitat de Nova Gal·les del Sud (Austràlia) han desenvolupat una nova hipòtesi que suposa un canvi de paradigma en la història evolutiva del cromosoma Y en els mamífers. La investigació s'ha publicat a Trends in Genetics.

[+]
Albert Quintana Albert Quintana rep un ajut per investigar teràpies per a la malaltia mitocondrial

El grup de recerca que coordina Albert Quintana, del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia i de l'Institut de Neurociències, ha rebut un ajut de la Fundació “la Caixa” per estudiar com revertir l'afectació de les neurones dels ganglis basals en la malaltia mitocondrial.

[+]
Investigadors de l'INc Identifiquen grans diferències entre neurones amb receptors de dopamina

Un estudi amb participació de l’INC demostra que les neurones que expressen els receptors de dopamina D2 al cos estriat tenen diferents característiques moleculars i funcionals segons la seva localització. Publicat a Nature Communications, avança en l’estudi de les subpoblacions de neurones i obre la porta a dissenyar fàrmacs més específics per a malalties en què la dopamina està alterada.

[+]

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia
Edifici M, Avinguda de Can Domènech
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 18 39

d.b.cel_lulararrobauab.cat

 

 

 

 

2020 Universitat Autònoma de Barcelona