Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Química

Acte de 50 aniversari de promocions de Química a la UAB

25 gen. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El Departament de Química de la UAB va commemorar el 50è aniversari de la primera promoció de la titulació de Química en un acte que va tenir lloc el dijous 8 de febrer de 2024 a les 17:30 h a l'Aula Josep Vendrell de la Facultat de Ciències.

50anys

Van presentar l'acte Javier Lafuente, rector de la UAB, Juan Jesús Donaire, degà de la Facultat de Ciències, i Lluís Escriche, director del Departament de Química.

El programa de l'acte va incloure una exposició breu de la història de la Facultat de Ciències i del Departament de Química, a càrrec de l'exdegà Jordi Bartrolí. Rosa Maria Ortuño i Clara Viñas van intervenir aportant les seves impressions com a alumnes, respectivament, de la primera promoció (1969-1974) i del segon cicle de la Llicenciatura en Química quan es van incorporar estudiants procedents del Col·legi Universitari de Girona (segona promoció, 1970-1975) i, finalment, l'actual degà, Juan Jesús Donaire, va presentar la Facultat de Ciències en aquests darrers anys.

La jornada va fer una mirada retrospectiva, revivint records i experiències compartides, i una reflexió sobre el camí recorregut i els reptes futurs.

Programa complet:

  • Presentació de l’acte a càrrec de Juan Jesús Donaire, Degà de la Facultat de Ciències, i Lluis Escriche, Director del Departament de Química.
  • Molt breu història de la Fac. de Ciències i del Dept. de Química: presentació a càrrec de Jordi Bartrolí a partir d’escrits dels ,x-degans Josep Font, Jordi Bartrolí i Antoni Oliva.
  • Impressions, com alumnes, de professors universitaris de Química pertanyents a la 1ª promoció (1969-74). Presentació a càrrec de Rosa M. Ortuño.
  • Incorporació al 2n cicle de la Llicenciatura en Química a Bellaterra dels estudiants procedents del Col·legi Universitari de Girona, com a part de la 2a promoció (1970-75), a càrrec de Clara Viñas,  professora Ad-Honorem, ICMAB.
  • Fites aconseguides i reptes de futur per la Química a la UAB, a càrrec de Lluís Escriche.
  • La Facultat de Ciències en aquests darrers anys, a càrrec de Juan Jesús Donaire.   
  • Cloenda de l’acte a càrrec de Javier Lafuente, Rector de la UAB.
  • Visita a algunes instal·lacions de la Facultat recentment remodelades.
  • Copa de cava

Dins de