Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Prehistòria

La UAB presenta la seva oferta d'estudis al Saló de l'Ensenyament

05 març 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Del 13 al 17 de març, la UAB estarà present al Saló de l'Ensenyament per informar sobre l'oferta d'estudis de grau i els serveis per a la comunitat universitària. L'estand de la UAB serà el B237 i estarà situat al pavelló 1 de Fira de Barcelona, al recinte de Montjuïc. Hi haurà una cinquantena d'estudiants i docents informant sobre totes les titulacions de la Universitat. La UAB, a més, participarà en l'Espai Ciència organitzant activitats divulgatives sobre traducció, psiquiatria, telecomunicacions, biologia, psicologia, prehistòria i física.

Grup de persones que visiten el Saló de l'Ensenyament

El saló obrirà de 9 a 19 h el dimecres 13, el dijous 14 i el divendres 15. El dissabte dia 16, l'horari serà de 9 a 20 h. I el diumenge dia 17, el saló romandrà obert de 9 a 14.30 h. Els informadors de la UAB faran servir tauletes, fulls de mà i punts de llibre amb codis QR per reduir al màxim l'ús de paper. A més, l'estand de la UAB serà, com l'any passat, un espai més sostenible, proper i ergonòmic.

El saló es centrarà en la informació sobre l'oferta de graus i sobre els serveis i les singularitats del campus de la UAB, un entorn interdisciplinari i internacionalitzat on es pot participar en un ampli ventall d'activitats culturals i comunitàries per fer del pas per la universitat una gran experiència enriquidora. Pel que fa a l'oferta acadèmica de màster i postgrau, la UAB organitza fires virtuals per informar sobre els màsters, els postgraus i els doctorats que imparteix. La propera edició tindrà lloc el mes de maig.

Divulgació al Saló

A més, al mateix recinte del Saló de l'Ensenyament, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació organitza l'Espai Ciència, on els visitants podran participar en multitud de tallers i demostracions científiques. Docents de la UAB dirigiran activitats lúdiques i divulgatives sobre diferents camps acadèmics.

El dimecres, dia 13, El grup TransMedia Catalonia organitzarà l’activitat «Tothom a jugar! Com fer els videojocs més inclusius i accessibles» (de 9.30 a 11.30 h), on els participants experimentaran de primera mà les barreres que hi pot haver als videojocs per a diferents perfils d’usuari. A la tarda, de 16 a 18 h, el Grup de Recerca Translacional en Neurociència del Comportament oferirà un taller per conèixer com apliquem les noves tecnologies digitals a la recerca en l'envelliment saludable i de malalties neurodegeneratives, tant a nivell de recerca bàsica com clínic.

El dijous, 14 de març, la Unitat de Logística i Aeronàutica de la UAB donarà a conèixer, de 9:30 a 11:30 h, un projecte europeu de vols en formació per estalviar combustible i reduir emissions mitjançant uns simuladors de vol i de gestió de tràfic amb els quals podran interactuar els visitants. A la tarda, de 16 a 18 h, el Grup de Biologia de Sistemes de la Infecció (SYSBIOLAB) organitzarà un taller per descobrir l'origen i la problemàtica de les resistències antibiòtiques i aprofundir en els sorprenents mecanismes microbians que les generen tot experimentant com es treballa en un laboratori de bioquímica.

El divendres, dia 15, de 12 a 14 h, serà el torn de la psicologia clínica: un taller permetrà valorar el pensament creatiu dels participants i conèixer la relació entre creativitat i benestar. Seguidament, de 16 a 18 h, la Unitat de Biologia Cel·lular i Genètica Mèdica oferirà una activitat amb microscopis òptics on es podrà observar diferents preparacions cel·lulars i histològiques fins a una magnificació de 1000x (mil augments) per identificar estructures subcel·lulars.

El dissabte, 16 de març, de 16 a 18 h, el Departament de Prehistòria portarà una petita mostra del laboratori d'arqueobotànica per explicar, amb l'ajuda de microscopis, com podem conèixer aspectes sobre els nostres avantpassats -què menjaven, com es vestien, com es curaven, etc.- a partir d'aquests petits testimonis. I l'últim dia del Saló, el diumenge, 17 de març, el Grup d'Òptica del Departament de Física organitzarà, de 9:30 a 11:30 h, una activitat on s'explicarà en què consisteixen diversos fenòmens òptics -els colors, la difracció, la fluorescència, la reflexió o la polarització- i s'experimentarà amb la llum per a descobrir què és i com es comporta.

Nova menció dual

Com a novetat acadèmica, el curs 2024-2025, el Grau en Empresa i Tecnologia estrenarà la menció dual, consistent en desenvolupar part dels estudis en una empresa o institució. La menció dual implica que entre un 20 i un 40% dels crèdits ECTS del grau es desenvolupen en una entitat col·laboradora, que pot ser "una empresa, organització social o sindicat, una institució o administració", segons estableix el Reial Decret 822/2021. Els crèdits cursats a l'entitat col·laboradora han d'incloure la realització del treball final de grau. L'activitat formativa s'alternarà amb una activitat laboral retribuïda.

El Grau en Empresa i Tecnologia és una titulació de la Facultat d'Economia i Empresa que s'imparteix al campus de Sabadell. Es tracta d'uns estudis pioners a Espanya i enfocats a formar professionals que participin en projectes digitals, implementin grans sistemes de gestió (planificació de recursos, relació amb els clients, gestió de la cadena de subministrament, etc.), gestionin big data i desenvolupin nous models de negoci. La formació dual es desenvoluparà durant el quart curs de la carrera (60 crèdits ECTS).

El curs 2024-2025, a més, hi haurà una novetat en el Grau en Bioinformàtica, una carrera interuniversitària que imparteixen conjuntament la UAB, la UB, la UPC i la UPF: el grau passarà a oferir-se a preu públic (18,46 euros per crèdit ECTS). I, dins del procés de remodelació dels graus de la UAB per adaptar-los als progressius canvis socials i tecnològics i per reforçar l'ocupabilitat dels titulats i titulades, es presentarà un Grau en Antropologia Social i Cultural amb novetats al pla d'estudis per actualitzar l'enfocament de la formació.

Dins de