Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Genètica i de Microbiologia

2 projectes del departament entre els 15 projectes innovadors de la UAB, reconeguts pel Programa Indústria del Coneixement

16 abr. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La UAB ha rebut 1,2 M € del Programa Indústria del Coneixement de la Generalitat per desenvolupar 15 projectes impulsats per personal investigador. Els ajuts permetran impulsar-ne la valorització i la transferència. Entre aquests 15 projectes hi ha 2 del Departament de Genètica i de Microbiologia

noticia_projectes_innovadors

El Programa Indústria del Coneixement és una iniciativa del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya que pretén impulsar un model econòmic basat en el coneixement incentivant la transferència dels resultats de la recerca provinents dels diferents centres del sistema català de ciència i innovació. El Programa compta amb tres modalitats: Llavor, Producte i Innovadors.

En la modalitat Producte, adreçada a projectes per l’obtenció de prototips i la valorització dels resultats d’investigació generats per equips de recerca a Catalunya, el Programa ha dotat cinc projectes ajudes amb ajudes que ascendeixen fins als 703.280 euros, un dels quals pertany al departament de Genètica i de Microbiologia:

  • Escapant ESKAPE: Taps màgics contra bombes d’eflux (Escaping ESKAPE: Magic Plugs vs. Efflux Pumps), liderat per Jesús Aranda Rodríguez, del Departament de Genètica i de Microbiologia.

Dos projectes que tenen la UAB com a col·laboradora en aquesta modalitat també han obtingut ajudes de fins a 138.000 €, un d'ells del Departament de Genètica i Microbiologia:

  • Beneficis del Mycobacterium brumae per a la salut immunitària i el control d’infeccions com a agent immunomodulador (Mycobacterium brumae benefits Immune Health and Infection Control as an immunomodulator agent), liderat per Esther Julián Gómez, del Departament de Genètica i de Microbiologia, i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya.

 

Dins de