Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Física

Comunicat sobre el cas d'assetjament

14 març 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Comunicat

IMG_NOT_FacultatCiencies_UAB

Benvolgudes i benvolguts,

 

 

 

 

 

 

Arran de les notícies aparegudes a la premsa sobre un cas d’assetjament sexual a una estudiant de doctorat, la direcció del Departament de Física, la Representant de Polítiques d’Igualtat de la Facultat de Ciències i l’equip del deganat de la Facultat manifestem el següent.

  • Lamentem el caràcter sensacionalista de la notícia atès que pot afectar l’estabilitat emocional i psicològica de la víctima, a la qual hem tornat a donar el nostre suport.
  • Uns fets tan greus no es poden produir a la Universitat. Per aquest motiu, lamentem que la lentitud i complexitat d’un procés judicial no hagi permès la UAB prendre les mesures legals o administratives corresponents amb la celeritat desitjada. 
  • Des de que el cas va originar-se l’any 2018, la víctima va comptar amb tot el suport legal i institucional de la UAB. Des d’aquell moment, des dels diferents equips del deganat s’han fet consultes de l’estat del cas així com peticions reiterades de la possibilitat de prendre mesures cautelars.
  • La Facultat ha seguit, a contracor, en tot moment, les directrius que se’ns han donat des de la Secretaria General i que han anat en la línia de no donar arguments legals que poguessin donar lloc a recursos per part de l’acusat i que afectessin la sentència judicial.

Entenem l’enuig que aquesta notícia ha causat a la comunitat de la Facultat, tanmateix volem refermar la nostra confiança en els procediments legals com a millor eina per erradicar aquests comportaments delictius a la nostra Universitat.

 

Francesc Xavier Àlvarez

Director del Departament de Física

 

Gemma Garcia

Representant de Polítiques d’Igualtat

 

Juan J. Donaire

Degà

Dins de