Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Ciències Morfològiques

El departament

El Departament de Ciències Morfològiques agrupa les àrees de coneixement d’Anatomia i Embriologia Humana i d’Anatomia Patològica. Vinculat a la Facultat de Medicina, actualment rep l’encàrrec docent d’aquesta i altres facultats, amb docència a cinc graus de l’àmbit de les ciències de la salut, així com a màsters i diversa formació de postgrau i estudis de doctorat.

El personal docent d’Anatomia i Embriologia Humana, al campus de Bellaterra, i d’Anatomia Patològica, a les unitats docents hospitalàries, revisa i actualitza permanentment els continguts de la docència per tal que s’adaptin a les necessitats formatives de cada col·lectiu d’estudiants.

Actualment la unitat departamental d’Anatomia Patològica està establerta a les Unitats Docents Hospitalàries que per conveni té la UAB, com son, a la ciutat de Barcelona: la de Sant Pau i la de Vall d’Hebron, a Badalona: la de Germans Trias i Pujol, i a Sabadell: el Parc Taulí. La docència de grau s’imparteix als aularis i laboratoris de cada unitat docent i a les instal·lacions pròpies de cadascun dels serveis hospitalaris d’Anatomia Patològica.

La unitat departamental d’Anatomia i Embriologia Humana es troba a l’edifici de la Facultat de Medicina del campus de Bellaterra. Aquesta unitat imparteix l’encàrrec docent assignat per les diferents facultats, que inclou les activitats pràctiques a la sala de dissecció. Aquest laboratori, anomenat sala de dissecció/osteoteca, té característiques molt especifiques i diferencials respecte a altres laboratoris, i permet fer les practiques gràcies a la generositat de les persones que formalitzen en vida la donació del cos a la nostra facultat i que ho fan acceptant i signant un document aprovat pel Comitè d’Ètica de la UAB.