Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Bioquímica i Biologia Molecular

Aprovades la normativa i la comissió per a la redacció dels nous estatuts de la UAB

13 jul. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El Claustre de la UAB s'ha reunit avui en una sessió extraordinària per aprovar les normes de funcionament de la Comissió Redactora dels Estatuts de la Universitat, així com el procés d'elaboració i de presentació de la proposta de redactat al propi Claustre, que haurà d'aprovar els nous estatuts al final del procés. S'ha procedit, també, a l'elecció dels membres de la Comissió Redactora, que estarà formada per quatre representants del personal docent, quatre de l'alumnat i quatre del personal administratiu.

 

NOUS_ESTATUTS_UAB

Pel que fa als membres del personal docent i investigador, s'han incorporat a la Comissió Assumpció Bosch, Clàudia Jiménez, Francisco Morente i Xavier Navarro. Els representants de l'alumnat són Josep Artigas, Uxia Aguiló, David Capel i Marta Solans. I, pel que fa als membres del personal administratiu, han estat elegits Ernesto Castaños, Míriam Lázaro, Dolors Sales i David Sánchez.

La redacció de nous estatuts és un requisit establert pel desplegament de la Llei orgànica del sistema universitari (LOSU), que va entrar en vigor el mes d'abril passat. En la seva intervenció, el rector de la UAB, Javier Lafuente, ha manifestat que aquest procés ha d'esdevenir una "oportunitat" per adequar la normativa als objectius de la institució per als propers anys i ha desitjat que siguin "uns estatuts de tots els membres de la comunitat universitària".

Per la seva banda, la secretària general, Esther Zapater, ha explicat que amb la Comissió Redactora i les normes aprovades en aquest claustre s'inicia un "procés participatiu" obert al conjunt de la comunitat universitària, que es concretarà amb la propera creació de grups de treball que debatran la proposta de redactat de la Comissió.

Dins de