Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona




Ens ha deixat el professor Josep Vendrell

13 març 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El 7 de març de 2023, ens va deixar Josep Vendrell, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, que va ser vicerector d’Organització i degà de la Facultat de Biociències.

IMG_VENDRELL

El 7 de març de 2023, ens va deixar Josep Vendrell, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, que va ser vicerector d’Organització i degà de la Facultat de Biociències. La UAB expressa el condol més sentit a les persones que l’apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

El passat 7 de març de 2023, va morir el catedràtic Josep Vendrell Roca, del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB.

La vetlla es farà al tanatori de Cerdanyola avui, 8 de març, de 16.30 a 20.30 h i demà, 9 de març, de 10.30 a 12.30 h (sala D). La cerimònia de comiat serà dijous 9 de març a les 15.30 h, al mateix tanatori (sala Oratori).

Josep Vendrell va desenvolupar una llarga trajectòria professional a la UAB. Va ser vicerector d’Organització amb l’Equip de Govern del rector Javier Lafuente fins al passat mes de setembre, degà de la Facultat de Biociències i representant al Claustre i al Consell de Govern.

Fora de la UAB també va ser prolífica la seva carrera. Va fer estades a l’ETH-Hönggerberg de Zúric, al Portsmouth Polytechnic (Regne Unit), al Karolinska Institutet (Suècia) i a l’Hospital Ramón y Cajal (Madrid) i va participar en la tasca docent d’una dotzena de titulacions.

La seva recerca es va centrar en el camp de l’estructura, la funció i l’enginyeria de proteïnes. Va participar, com a investigador principal o com a col·laborador, en projectes de recerca, sis dels quals eren de caràcter internacional, i va supervisar onze tesis doctorals.

Dins de