INVESTIGAR
Innovació, transferència i empresa

Altres

Altres

llegeix-lo

Puntes del microscopi conductor de forces atòmiques recobertes amb grafè

Estat de la IP: PCT número d'aplicació: PCT/EP2013/076362 - 12/12/2013 (data preferent: 14/12/2012)

Descripció: Hem fabricat amb èxit puntes conductores per al microscopi conductor de forces atòmiques (CAFM, conductive atomic force microscope) que presenten un rendiment extremadament alt, mitjançant el recobriment de puntes amb vernís metàl·lic disponibles comercialment amb una capa de GSL (graphene single layer) seguint un procés de transferència estàndard. Les puntes recobertes de grafè són molt més resistents tant als alts corrents com a la fricció que les puntes amb vernís metàl·lic de CAFM disponibles comercialment, la qual cosa fa que tinguin una vida molt més llarga i eviten imatges falses causades per la interacció entre la punta i la mostra. Els nous dispositius poden ser interessants no només per reduir els costos de substitució de les puntes, sinó també per a les aplicacions que requereixen una alta estabilitat i poca interacció entre la punta i la mostra.

Department: REDEC (Reliability of Electron Device and Circuits )

Contacte: Carlos Raga


Polarímetre estàtic complet ràpid 

llegeix-lo

Estat de la IP: PCT/EP2014/065918 - (EP data preferent: 02/08/2013)

Descripció: Presentem un polarímetre complet compost per dos cristalls biaxials. Aquest disseny correspon a un polarímetre estàtic (sense moviments mecànics o enviament del senyal elèctric). Només es necessita una divisió d’amplitud per caracteritzar completament qualsevol estat de polarització, incloent-hi els estats parcialment polaritzats i despolaritzats.

Departament: Optics Research Group - UAB

ContacteCarlos Raga

llegeix-lo

Síntesi de material mesoporos (niobat de Magnesi), d’ordre superior, amb alta constant dielèctrica (“high-k”) i àrea de superfície

Estat de la IP: WO2014/013518A1 – Europa, US, Japó i Xina

Descripció: S’ha dut a terme una síntesi detallada i la caracterització del niobat de magnesi que mostren l’oportunitat de modular i personalitzar la mida del porus amb una eficiència molt alta. En particular, les propietats dielèctriques del material es poden afinar de manera senzilla actuant sobre la mida dels porus i la cristal·linitat. S’estan duent a terme els tests com a dopant en sistemes piezoelèctric de PZT (titanat zirconat de plom), així com els prototips.

Departament: Group of Smart Nanoengineered materials, nanomechanics and nanomagnetism

Contacte: Carlos Raga