Presentació

Des del seu inici el 1999 l'objectiu d'aquest postgrau és formar professionals en l'àmbit de la cultura i la construcció de la pau.
Durant el procés formatiu es proporcionen els coneixements necessaris per comprendre el concepte d'educació i cultura de pau, així com la transformació de conflictes a nivell micro (relacions interpersonals) i s'adquireixen capacitats per a l'anàlisi dels conflictes a nivell macro (conflictes armats) i els processos de negociació.
L’objectiu general d’aquest postgrau és incrementar el coneixement i la conscienciació a Catalunya i a l’àmbit estatal i internacional sobre la conflictivitat armada i la construcció de pau, amb enfocament de gènere i basat en drets humans, per tal de contribuir a enfortir la cultura de pau i les polítiques de prevenció de conflictes i construcció de pau.

Objectius

Objectius referits a l'aprenentatge de coneixements:
- Conèixer el concepte de pau positiva i la perspectiva positiva del conflicte.
- Saber identificar els tres tipus de violència en diversos àmbits (gènere, medi ambient, mitjans de comunicació, governs, identitat, etc.).
- Reflexionar críticament sobre diferents teories de l'anàlisi de conflictes armats i de la construcció de pau.

- Establir relacions entre el nivell microsocial i el macrosocial dels conflictes, negociació, mediació, sanció restaurativa/justícia transicional, etc.
- Conèixer formes de construcció de pau: moviment per la pau, gestió de crisis humanitàries, rehabilitació, DDR, reconciliació, etc.

Objectius referits a l'aprenentatge d'habilitats o procediments:
- Practicar habilitats de provenció: reforç de l'autoconeixement, de l'autoestima i l'estima cap a l'altre, de l'autoconfiança i la confiança cap a l'altre. Desplegament d'habilitats de comunicació i de presa de decisions efectives.
- Analitzar conflictes armats i processos de construcció de pau.
- Negociar conflictes: capacitat d'empatia, d'analitzar les pròpies necessitats i les necessitats de l'altra persona.
- Reflexionar críticament.
- Conèixer i aplicar els procediments de la investigació per la pau.
- Ser propositiva, idear propostes per a la pau.

Objectius referits a l'aprenentatge d'actituds, valors i normes de comportament:
- Tenir una actitud personal coherent amb l'educació per la pau.
- Cooperar amb el grup.
- Comprometre a transformar l'entorn per construir una Cultura de pau.

Requisits d'accés

- Tenir una llicenciatura o diplomatura.
- Poder acreditar experiència professional en les àrees d'estudi de la diplomatura.

Sortides professionals

Cooperació internacional i Justícia Global: Analista i logista d'Organitzacions No Governamentals (ONG) que treballen per la Justícia Global (la cooperació al desenvolupament, la defensa i la promoció dels drets humans i el foment de la pau); tècnic / a en formulació i gestió de projectes a ONG locals o internacionals; treball en Organitzacions Intergovernamentals (OIG) del sistema de Nacions Unides; Actors públics de cooperació (Cooperació municipal, Agència Catalana / Espanyola de cooperació ...).

Recerca i comunicació: Periodisme en contextos de conflicte armat o violació de drets humans; investigadors per a centres d'estudi o per a centres universitaris.

Camp educatiu: Professors / es d'escoles infantils, de primària, secundària o universitària; educadors del sector no formal.

Treball comunitari: Treballadors / es socials, educadors / es socials, personal sanitari, mediadors / es o altres camps que hagin de fer front a conflictes comunitaris, familiars, laborals.

Altres: L'experiència ens ha demostrat que és possible incorporar una mirada de pau i drets humans a l'enginyeria, a la filosofia, a l'arquitectura ...

Contacte

Josep Maria Royo Aspa

Telèfon: 935868842

Correu electrònic: josepmaria.royo@uab.cat

Web: http://escolapau.uab.cat

Postgrau UAB
10% de descompte Alumni Premium

21a Edició
Places: 40
Orientació: Acadèmica
30 ECTS
Codi de l'estudi: 1807/21
Preu: 1890 ¤
Preu especial: 1701¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Facultat de Traducció i Interpretació (Edifici K) Campus UAB. Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 15/10/2019 al 04/06/2020
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Escola de Cultura de Pau
Títol que s'obté:
Diploma de Postgrau Cultura de Pau

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.