Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives amb les direccions i coordinacions. Del 26 de febrer a l'1 de març: Inscripcions obertes!

També pots emplenar el formulari d’aquesta pàgina per demanar atenció personalitzada.

 • Diploma d'Especialització UAB
 • Codi de l'estudi: 1807/25
 • 25a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 30 ECTS
 • Inici: 10/10/2023
 • Final: 28/06/2024
 • Places: 50
 • Orientació: Acadèmica
 • Preu: 2100 €
 • Preu especial 1890 €
  Col·lectiu d'aplicació: Membres Lafede.cat, Coord. de ONGs Espanya, membres Consell de Juventut (Barcelona i Catalunya)
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: Torre Vila Puig Campus UAB. Bellaterra (Barcelona)
20 Postgrau en Cultura de Pau - María Villellas
Des del seu inici el 1999 l'objectiu d'aquest postgrau és formar professionals en l'àmbit de la cultura i la construcció de la pau.
Durant el procés formatiu es proporcionen els coneixements necessaris per comprendre el concepte d'educació i cultura de pau, així com la transformació de conflictes a nivell micro (relacions interpersonals) i s'adquireixen capacitats per a l'anàlisi dels conflictes a nivell macro (conflictes armats) i els processos de negociació.
L'objectiu general d’aquest postgrau és incrementar el coneixement i la conscienciació a Catalunya i a l'àmbit estatal i internacional sobre la conflictivitat armada i la construcció de pau, amb enfocament de gènere i basat en drets humans, per tal de contribuir a enfortir la cultura de pau i les polítiques de prevenció de conflictes i construcció de pau.

Sortides professionals

Cooperació internacional i Justícia Global: Analista i logista d'Organitzacions No Governamentals (ONG) que treballen per la Justícia Global (la cooperació al desenvolupament, la defensa i la promoció dels drets humans i el foment de la pau); tècnic/a en formulació i gestió de projectes a ONG locals o internacionals; treball en Organitzacions Intergovernamentals (OIG) del sistema de Nacions Unides; Actors públics de cooperació (Cooperació municipal, Agència Catalana/Espanyola de cooperació...).

Recerca i comunicació: Periodisme en contextos de conflicte armat o violació de drets humans; investigadors per a centres d'estudi o per a centres universitaris.

Camp educatiu: Professors/es d'escoles infantils, de primària, secundària o universitària; educadors del sector no formal.

Treball comunitari: Treballadors/es socials, educadors/es socials, personal sanitari, mediadors/es o altres camps que hagin de fer front a conflictes comunitaris, familiars, laborals.

Altres: L'experiència ens ha demostrat que és possible incorporar una mirada de pau i drets humans a l'enginyeria, a la filosofia, a l'arquitectura ...

Pràctiques

La Diplomatura de Cultura de Pau preveu la possibilitat de pràctiques opcionals presencials i a distància en organitzacions vinculades a la construcció de pau. Els objectius generals d'aquestes pràctiques són posar en pràctica habilitats d'educació per la pau (observar, facilitar, sistematitzar iniciatives d'educació per la pau), recerca per la pau (escriure articles reflexionant sobre militarització, iniciatives de pau), i de construcció de pau (participació en campanyes relacionades amb la pau).

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Escola de Cultura de Pau

Contacte

Josep Maria Royo Aspa

Telèfon: 935811414

Informació addicional

http://escolapau.uab.cat

Més informació

Vols rebre més informació?