Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Presenten l'Agenda per a la innovació i la competitivitat catalana 2015-2020

Palau Macaya de Barcelona
La Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI) organitza cada any seminaris internacionals amb representants dels mons acadèmic i empresarial. El proper 19 de novembre, a la trobada d'enguany, serà presentada l'Agenda per a la innovació i la competitivitat catalana 2015-2020.

11/11/2015

El proper 19 de novembre, el Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa" (Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona) acollirà el seminari internacional "Innovació per a la competitivitat territorial", que organitza la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI) i es desenvoluparà entre les 9 i les 14 h. Aquesta trobada anual aplega representants de les universitats públiques i de les principals empreses catalanes, així com experts en innovació i competitivitat territorial. Enguany, al seminari, serà presentat el document "Agenda per a la innovació i la competitivitat catalana 2015-2020", que vol situar la innovació al centre de les prioritats col·lectives i les polítiques públiques.

La plataforma CTI està integrada per l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), l'Obra Social de "la Caixa", PIMEC, Foment Nacional del Treball i el Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat. Organitza periòdicament trobades i seminaris per tractar sobre qüestions d'actualitat relacionades amb el desenvolupament econòmic i la transferència de coneixement.

La trobada començarà amb unes paraules de benvinguda a càrrec del president de l'ACUP, Enric Fossas, i el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró. Tot seguit, Soumitra Dutta, professor de gestió i organitzacions de la Cornell University (EUA), oferirà la conferència "Dinàmiques locals d'innovació en un món global". Dutta és un dels autors del Global Innovation Index (WIPO) i del Global Information Technology Report per al World Economic Forum.

A les 10,30 h, després d'una pausa, tindrà lloc el debat "Estratègies d'innovació per a la competitivitat territorial", que serà moderada per Joan Trullén, director de l'institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), i hi participaran Markku Markkula, president del Comitè de les Regions de la UE; James Wilson, investigador d'Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad; i un representant de l'European Roundtable of Industrialist.

Finalment, a les 11,45 h, l'Agenda per a la innovació i la competitivitat territorial 2015-2016 serà presentada per Artur Mas, president de la Generalitat; Enric Fossas, president de l'ACUP; Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball Nacional; i Josep González, president de PIMEC.

El seminari és gratuït però, per assistir-hi, és imprescindible registrar-se prèviament.

Més informació: Seminari internacional "Innovació per a la competitivitat territorial"