Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Milloren el tractament de l'aigua de piscines públiques

Roda de premsa Freepool

Investigadors de la UAB i de Ctrl4enviro, empresa ubicada al Parc de Recerca UAB, han col·laborat amb l’empresa Fluidra per desenvolupar un nou sistema integral de tractament i desinfecció de l'aigua de piscines públiques, que millora la salut i el benestar dels esportistes d'elit i dels usuaris.

13/10/2015

El sistema, anomenat Freepool, ha nascut d’un projecte col·laboratiu impulsat per l’Indescat, el clúster de la indústria de l'esport de Catalunya, que ha unit Fluidra, amb científics de l’Hospital Clínic i la UAB i el Club Natació Atlètic-Barceloneta.

El sistema desinfecta l'aigua de la piscina amb la tecnologia neolysis, que combina l'electròlisi i la radiació ultraviolada, i corregeix els nivells de pH injectant CO2. Els estudis duts a terme pels investigadors han determinat que amb l’ús d’aquestes tecnologies, que permeten no utilitzar productes químics de manera directa, disminueixen significativament les irritacions de pell i ulls i les complicacions respiratòries.

L’equip d’investigadors de la UAB ha analitzat l’impacte mediambiental del sistema en comparació amb un sistema convencional i han constatat una millora de la qualitat de l'ambient amb una reducció significativa del nivell dels oxidants. "Hem obtingut xifres sorprenents pel que fa a la millora de l'aire en l'ambient", ha assegurat el Anton Gomà, investigador del grup Genocov de la UAB i fundador de l’start-up Ctrl4 Enviro, ubicada al Parc de Recerca UAB. "L'estudi mostra una reducció del 75% dels oxidants, un 66% de reducció en el consum d'aigua i un 20% menys de clor combinat a l'aigua", ha afegit.

 

Notícies relacionades

Congres ESGCT2019

Més de 1800 experts internacionals en teràpia gènica i cel·lular es reuniran a Barcelona

Del 22 al 25 d'octubre, més de 1.800 investigadors i professionals de l'àmbit de la teràpia gènica i cel·lular es reuniran a Barcelona en el 27è Congrés Anual de la Societat Europea de Teràpia Gènica i Cel·lular (ESGCT), que s'ha organitzat conjuntament amb la societat Espanyola de Teràpia Gènica i Cel·lular (SETGyC), i que tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Majorana ICN2

ICN2 i Microsoft amplien la seva col·laboració en recerca sobre computació quàntica

L’ICN2 està expandint la seva col·laboració amb la xarxa global de laboratoris Microsoft Quantum Lab per progressar cap a l'objectiu de desenvolupar un ordinador quàntic escalable. Es tractaria d'una eina informàtica amb una potència sense precedents basada en principis físics radicalment diferents. Els laboratoris de l’ICN2 aportaran mesuraments a escala atòmica, anàlisi i modelització de nous materials.

Totes les notícies