Saltar al contenido
Coneix Alumni

Arxiu d'entrevistes

Imatge

Entrevista a Agnès Arbat, alumni UAB de Medicina'98

“Oxolife som els primers que desenvolupem un fàrmac que millora la implantació dels embrions”

“Gràcies al nostre fàrmac les probabilitats d’èxit de les reproduccions assistides milloren i es podran reduir el número de cicles d’inducció i transferència”

“La carrera medicina és apassionant, tant de bo hagués tingut més temps per estudiar millor”

Agnès Arbat, cofundadora, directora executiva i mèdica d’Oxolife, empresa biotecnològica especialitzada en la millora de la fertilitat femenina, és alumni UAB de la llicenciatura en Medicina’98. Ha guanyat el Premi Europeu 2025 per a Dones Innovadores, que reconeix la vàlua professional a dones que han fundat una empresa d’èxit i han aportat innovació al mercat. 

IMG_Dones enginyeria 2025

Impulsant el lideratge femení a Enginyeria

La UAB està compromesa amb l’impuls del talent femení, d’aquí que continuï teixint vincles per aconseguir-ho. Amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones, l’Escola d’Enginyeria UAB va organitzar l’11 de març, la 2a Jornada Dones & Enginyeria: construint el futur per oferir a les estudiants d’enginyeria l'oportunitat de connectar amb dones professionals del sector tecnològic i de l'enginyeria. L’activitat està dins de l'acord de col·laboració signat recentment entre la UAB i la Fundació Caixa Enginyers per estimular el lideratge femení en l’àmbit de l’enginyeria.

IMG_EstelMalgosa

"INARI ens permet cobrir certes necessitats i millorar les condicions de vida de les persones"

Estel Malgosa, doctora en Antropologia Social i Cultural, i cofundadora d’INARI, la primera spin-off d’àmbit social de la UAB. Graduada en Antropologia, fa el màster en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social, i treballa en temes de comerç just i economia social i solidària. En aquest moment, comença a vincular-se al grup de Recerca AFIN, el punt de partida d’INARI. Després decideix tornar a estudiar per centrar-se en la recerca i la docència, i fa el doctorat en Antropologia Social i Cultural.

Rosaura Alastruey

"El Networking és ja imprescindible, però cal temps, dedicació i sobretot estratègia"

Rosaura Alastruey, Publicitat i Relacions Públiques UAB ’96, va entrar en contacte amb el Networking el 2004 en un viatge a Silicon Valley i, des de llavors, s’hi ha dedicat, sent una de les pioneres a l’estat espanyol. Ha escrit dos llibres: El Networking i Empleo 2.0. És innovadora, molt creativa i dinàmica, forma persones en la necessària competència del Networking, però com ella diu, “BEN FET”, i treballa amb empreses que busquen maneres creatives i efectives de captar talent i millorar les relacions entre departaments.

Entrevista Ainhoa

"El programa Mentoria UAB va assolir les expectatives, va donar-me una visió àmplia sobre el món empresarial i molt del que vaig aprendre ho aplico ara"

Ainhoa Castaño, estudiant de 4t del doble grau d'Enginyeria Informàtica i Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions de la UAB. Guanyadora del Premi DonaTIC 2023 i premi al Talent Jove de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. Ha estat responsable júnior del grup de treball de voluntariat i acció social de Teleco.cat i presidenta de Tecno UAB. Organitza activitats de divulgació tecnològica com els TecnoDays, i ha coordinat la infraestructura del congrés tecnològic MEMEnginy a l’Escola d’Enginyeria de la UAB. També va ser una de les mentorades de la primera edició del programa Mentoria UAB.