“Oxolife som els primers que desenvolupem un fàrmac que millora la implantació dels embrions”
“Gràcies al nostre fàrmac les probabilitats d’èxit de les reproduccions assistides milloren i es podran reduir el número de cicles d’inducció i transferència”
“La carrera medicina és apassionant, tant de bo hagués tingut més temps per estudiar millor”
Agnès Arbat, cofundadora, directora executiva i mèdica d’Oxolife, empresa biotecnològica especialitzada en la millora de la fertilitat femenina, és alumni UAB de la llicenciatura en Medicina’98. Ha guanyat el Premi Europeu 2025 per a Dones Innovadores, que reconeix la vàlua professional a dones que han fundat una empresa d’èxit i han aportat innovació al mercat.
La UAB està compromesa amb l’impuls del talent femení, d’aquí que continuï teixint vincles per aconseguir-ho. Amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones, l’Escola d’Enginyeria UAB va organitzar l’11 de març, la 2a Jornada Dones & Enginyeria: construint el futur per oferir a les estudiants d’enginyeria l'oportunitat de connectar amb dones professionals del sector tecnològic i de l'enginyeria. L’activitat està dins de l'acord de col·laboració signat recentment entre la UAB i la Fundació Caixa Enginyers per estimular el lideratge femení en l’àmbit de l’enginyeria.
Estel Malgosa, doctora en Antropologia Social i Cultural, i cofundadora d’INARI, la primera spin-off d’àmbit social de la UAB. Graduada en Antropologia, fa el màster en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social, i treballa en temes de comerç just i economia social i solidària. En aquest moment, comença a vincular-se al grup de Recerca AFIN, el punt de partida d’INARI. Després decideix tornar a estudiar per centrar-se en la recerca i la docència, i fa el doctorat en Antropologia Social i Cultural.
Rosaura Alastruey, Publicitat i Relacions Públiques UAB ’96, va entrar en contacte amb el Networking el 2004 en un viatge a Silicon Valley i, des de llavors, s’hi ha dedicat, sent una de les pioneres a l’estat espanyol. Ha escrit dos llibres: El Networking i Empleo 2.0. És innovadora, molt creativa i dinàmica, forma persones en la necessària competència del Networking, però com ella diu, “BEN FET”, i treballa amb empreses que busquen maneres creatives i efectives de captar talent i millorar les relacions entre departaments.
Xesco Espar, exjugador i entrenador d’handbol, expert en alt rendiment, conferenciant i autor de diversos llibres sobre lideratge, treball en equip i motivació, és Alumni UAB.
Anna Cuevas, Marta Megino i Maria Fernández alumni de Logopèdia'20 i creadores de GLIA, la plataforma especialitzada en formacions sobre neurodesenvolupament que arrenca el 2024 amb la voluntat de convertir-se en un referent pels professionals del sector.
Txell Costa, periodista, assessora empresarial, conferenciant i docent universitària. Fundadora i directora de la consultoria empresarial Txell Costa Group.
Ainhoa Castaño, estudiant de 4t del doble grau d'Enginyeria Informàtica i Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions de la UAB. Guanyadora del Premi DonaTIC 2023 i premi al Talent Jove de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. Ha estat responsable júnior del grup de treball de voluntariat i acció social de Teleco.cat i presidenta de Tecno UAB. Organitza activitats de divulgació tecnològica com els TecnoDays, i ha coordinat la infraestructura del congrés tecnològic MEMEnginy a l’Escola d’Enginyeria de la UAB. També va ser una de les mentorades de la primera edició del programa Mentoria UAB.