Fons Sebastià Sánchez Juan

Fons Personal
Biblioteca d'Humanitats

Sebastià Sánchez-Juan (Barcelona, 1904 – 1974) va ser poeta i corrector d'estil. Va treballar com a corrector a diaris com La Nau o El Matí. Als seus inicis poètics pren partit pels corrents futuristes que arriben a Catalunya. El 1922 publica el Segon manifest futurista, per al qual fa servir el pseudònim David Cristià, i dos anys més tard apareix el seu primer llibre, Fluid, on deixa molt clara la seva adscripció avantguardista. Altres títols d’aquesta època són: Constel·lacions (1927), Elegies (1928), Divagacions (1929) o Poemes de promès (1933).

Durant la dècada dels anys 40, Sánchez-Juan publica poesia en castellà: Sonetos (1949) o Blanco y rosicler (1946). Als anys 50 torna a publicar en català. D'aquesta segona època destaquen Principat del temps (1961) i Escaiences (1974), entre d’altres.

El 1936 guanya la Viola d'or i d'argent als Jocs Florals de Barcelona pel poema Cinc avemaries i el 1951 guanya el Premi Ciutat de Barcelona de poesia amb l’obra Claror.

El fons, cedit per la família Sánchez Bosch a la Biblioteca d'Humanitats, s’ha catalogat gràcies a la col·laboració entre la Biblioteca i el Departament de Filologia Catalana.

Descripció del fons: El fons està format per correspondència, obra de creació, documentació personal i familiar, documentació professional, premsa i una selecció de la seva biblioteca personal. Aplega un total de 1212 documents, dels quals 472 són cartes.

Dates límits del fons: 1904-2004

Data d’incorporació del fons: 2013

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/sanchezjuan/

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.humanitats@uab.cat