Fons Santiago Pey

Fons Personal
Biblioteca d'Humanitats

Santiago Pey (Barcelona, 1917-2001), dissenyador i filòleg. 

La seva tasca en el camp del disseny és amplia i variada. A finals dels anys quaranta obre una botiga de moble modern i es forma com a projectista i dissenyador d’interiors. El 1959 s’inicia en el disseny industrial projectant cadires, ràdios, televisors, rajoles, etc. El 1964 organitza les especialitats de disseny industrial i interiorisme a l’Escola Massana, d’on n’és professor. És rellevant, també, la seva tasca de divulgació tant com a conferenciant, escriptor de diversos manuals de bricolatge i decoració, així com també, traductor de nombrosos llibres de disseny industrial de l’alemany al català i al castellà.

En l’àmbit filològic, Santiago Pey treballa sobretot en la lexicografia. El 1970 publica amb Emili Vallès un diccionari de sinònims i el 1972 publica el Diccionari de sinònims, idees afins i antònims : amb vocabulari de barbarismes. Col•labora en la redacció de l’enciclopèdia Alexis i en un diccionari de sinònims en castellà. 
 

Descripció del fons: La Biblioteca d’Humanitats ha rebut en dipòsit una petita part del fons personal de Santiago Pey, la major part del qual es troba dipositat al Museu del Disseny de Barcelona. El fons està format per part de la seva documentació professional. Consta bàsicament de d’obra pròpia, sobretot mecanoscrits relacionats amb la filologia. 

Dates límits del fons: 1940-2011

Data d’incorporació del fons: 2019

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/pey/

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel•lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.humanitats@uab.cat