Fons José Agustín Goytisolo

Fons Personal
Biblioteca d'Humanitats

José Agustín Goytisolo i Gay (Barcelona 1928-1999) va cursar estudis de dret a Barcelona i Madrid, on coneixeria importants escriptors i intel·lectuals compromesos contra la dictadura franquista. Juntament amb alguns d’aquests poetes (Jaime Gil de Biedma, Ángel González o José Ángel Valente), va formar part de l’anomenada Generación del 50, des de la qual s’invocava el compromís polític i una renovada atenció pel llenguatge i la poesia. Va destacar com a traductor de poetes catalans al castellà.

Descripció del fons: El fons està format per part de la seva documentació personal i professional. Consta bàsicament de manuscrits i mecanoscrits d’obra pròpia, correspondència, documentació professional i familiar, etc. El fons conté 8983 documents, dels quals 4141 són cartes. Inclou també una selecció de la seva biblioteca personal formada per 893 llibres, molts d’ells dedicats.

Dates límits del fons: 1926-2009

Data d’incorporació del fons: 2002

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: www.uab.cat/biblioteques/goytisolo/

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.humanitats@uab.cat