Fons Jordi Arbonès

Fons Personal
Biblioteca d'Humanitats

Jordi Arbonès (Barcelona, 1929 – Bernal, Buenos Aires, 2001), traductor i activista cultural català. Va pertànyer a la Penya Cultural Barcelonesa i va col·laborar en la revista Inquietud (1954-1955). Va marxar cap a l’Argentina el 1956.

A Buenos Aires va participar en nombroses activitats del Casal de Catalunya, va fundar l’Obra Cultural Catalana (1966) i va col·laborar a Catalunya i a Ressorgiment. Va traduir un centenar de llibres al català i una cinquantena al castellà.

La família va donar, pel maig de 2003, el seu fons personal a la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona i, poc després, es va constituir la Càtedra Jordi Arbonès, encarregada de preservar, estudiar i difondre el seu llegat.

Descripció del fons : El fons està format per part de la seva documentació personal i professional. Consta bàsicament de manuscrits i mecanoscrits d’obra pròpia, correspondència, documentació professional i familiar, etc. El fons conté 4975 documents, dels quals 3587 són cartes. Inclou també una selecció de la seva biblioteca personal formada per 989 llibres.

Dates límits del fons: 1909-2009

Data d’incorporació del fons: 2003

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: www.uab.cat/biblioteques/arbones/

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.humanitats@uab.cat