Fons Jesús Moncada

Fons Personal
Biblioteca d'Humanitats

Jesús Moncada Estruga (Mequinensa, 1941- Barcelona, 2005) es dóna a conèixer com a escriptor amb el recull de narracions Històries de la mà esquerra, premi Joan Santamaria 1971. El seu segon recull de contes, El cafè de la granota, es publica el 1985.

L’any 1988 apareix la seva primera novel·la, Camí de sirga, que obté un gran èxit tant de públic com de crítica. És considerada una de les novel·les més importants de la darrera narrativa catalana, sent traduïda a més d’una desena de llengües i rebent els premis Joan Crexells, el premi Fundació d'Amics de les Arts i de les Lletres de Sabadell, el Nacional de la Crítica, el Ciutat de Barcelona, el de la Crítica Serra d'Or i sent finalista del Nacional de Literatura l'any 1990.

El 1992 publica la seva segona novel·la La galeria de les estàtues.

El 1997 s’edita Estremida memòria, novel·la guanyadora dels premis Joan Crexells i el de la Crítica de Serra d’Or.

El 1999 publica el recull de contes Calaveres atònites.

Les seves obres s’han traduït a una dotzena de llengües: alemany, anglès, castellà, danès, francès, japonès, etc.

Els hereus de l’escriptor han cedit el seu fons personal a la Universitat Autònoma de Barcelona, quedant dipositat a la Biblioteca d’Humanitats.

Descripció del fons: El Fons Moncada està format per part de la documentació personal i professional de Jesús Moncada i Estruga. Consta bàsicament de manuscrits i mecanoscrits d’obra pròpia, correspondència, documentació professional i personal, etc.

La Biblioteca d’Humanitats està treballant en el tractament documental d’aquest material que es podrà anar consultant un cop classificat.

Dates límits del fons: 1950-2005

Data d’incorporació del fons: 2017

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/moncada/

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.humanitats@uab.cat