Hypatia Trust

Col·leccions Especials
Biblioteca d'Humanitats

Descripció de la col·lecció:
Hypatia Trust és una organització educativa del Regne Unit, que promou els drets de la dona a través de la recerca i de les activitats formatives i educatives que organitza. Aquestes activitats estan centrades en temes que afecten les dones en els àmbits de la família, la comunitat i la societat, així com en donar suport a les seves inquietuds.

Un dels objectius principals d’Hypatia Trust és recollir i posar a disposició del públic documentació sobre els èxits de les dones en tots els aspectes de la seva vida. El desenvolupament de la Col·lecció Hypatia, un conjunt únic de documentació sobre i per a dones que ara es troba la Universitat d'Exeter, ha estat una de les seves activitats centrals. Creada l’any 1996, conté extenses col·leccions d'arxius (llibres de notes, diaris, cartes), llibres, revistes, audiovisuals, etc., que il·lustren sobre el paper de les dones en la història i la vida contemporània. Un dels propòsits d’Hypatia Trust és difondre la seva col·lecció a través de diverses institucions educatives i, gràcies a la mediació de la professora Aránzazu Usandizaga, del Departament de Filologia Anglesa i de Germanística, part d’aquesta col·lecció es troba ara a la Biblioteca d’Humanitats.

La Col·lecció Hypatia Trust consta de gairebé 900 llibres sobre Literatura, Cultura, Societat i Història escrita per dones o sobre dones, tot en llengua anglesa.


Dates límit: 1885-2014

Data d’incorporació de la col·lecció: 2015

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: Biblioteca d’Humanitats

Contacte: bib.humanitats@uab.cat

Hypatia Trust