Col·lecció de ciència-ficció de Xavier Úcar

Col·leccions Especials
Biblioteca d'Humanitats

Descripció de la col·lecció:
Està conformada per tots aquells llibres de ciència-ficció que m'han fet gaudir, pensar, interrogar-me, reflexionar i aprendre. Són llibres que he experimentat i viscut en primera persona i que m'han anat acompanyant al llarg de la meva vida. Són llibres que he estimat i estimo, per això he volgut compartir-los amb totes les persones interessades en una literatura tan estimulant i engrescadora com la de la Ciència-Ficció.

Aquesta és una col·lecció feta de col·leccions. En ella trobareu col·leccions clàssiques com, entre d'altres, les de Acerbo, Ultramar, Bruguera, Orbis i Martínez Roca i altres més actuals com ara la d'edicions B o la Factoría de las Ideas.

Molts són els autors que he anat seguint al llarg dels anys. Dins la col·lecció hi ha clàssics com ara, Frank Herbert; Arthur C. Clarke; Isaac Asimov; Philip K. Dick; Robert A. Heinlein; Clifford D. Simak; Roger Zelazny; Ray Bradbury; Robert Silverbeg; Orson Scott Card i també d'altres més actuals que, en aquests últims anys, estic llegint amb molt d'interès com ara, Alastair Reynolds, Peter F. Hamilton, China Miéville o Ian M. Banks.

Tot i que majoritàriament els llibres de la col·lecció són de ciència-ficció també podreu trobar obres de fantasia. Des de llibres clàssics d'Orson Scott Card com "Un planeta llamado Traición" o "La esperanza del venado" fins obres d'autors actuals com ara Brandon Sanderson o George R.R. Martin.

Sempre m'han agradat molt les sagues. Podeu trobar, entre d'altres: la saga de Dune de Frank Herbert; la trilogia de la Fundación d'Isaac Asimov i la seva continuació a càrrec d'altres autors; la saga de la tierra multicolor de Julian May; La saga de Miles Vorkosigan de Lois McMaster Bujold; La saga de Ender de Orson Scott Card; Cyteen i la saga de Chanur de C.J. Cherryh; i la saga de Hyperion de Dan Simmons.

Aquesta és una col·lecció de llibres viva que es va nodrint, any rere any, amb aquells llibres que vaig llegint. Si vols saber quelcom més sobre algun llibre o autor dels de la col·lecció no dubtis en contactar-me.

 

Xavier Úcar

Dates límit: 1957-

Data d’incorporació de la col·lecció: 2009-

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: Biblioteca d’Humanitats

Contacte: bib.humanitats@uab.cat

 

Col·lecció de ciència-ficció de Xavier Úcar