Fons Daniel Jones

Col·leccions Especials
Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

Col·lecció de llibres, revistes i dossiers temàtics sobre comunicació  reunits pel doctor Daniel Jones.

El doctor Daniel Esteban Jones (1951-2007) fou un investigador reconegut a l’àmbit de la comunicació, especialment en la realització d’estudis sobre l’estat de la recerca a Catalunya, a l’Estat espanyol i a Amèrica Llatina. Va ser professor del Departament de Periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació UAB fins l’any 2002 i després de la Facultat de Comunicació Blanquerna. També fou col·laborador de les revistes Anàlisi i Trípodos. Al llarg de la seva vida professional va formar una important biblioteca especialitzada en comunicació, que el 2014 va ser llegada a la Biblioteca de Comunicació de la UAB. La Dra. Isabel Fernández Alonso, professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura, amiga de Daniel ha estat la representant de la família encarregada de portar a terme la donació.

Descripció del fons: El fons documental està format per 5.400 llibres i 358 col·leccions de revistes a més d’una important quantitat de dossiers temàtics. Aplega gran quantitat d’estudis sobre història i economia de la comunicació a Catalunya, Espanya i Llatinoamericà: història del llibre i de la impremta, església i mitjans, història dels mitjans a Amèrica Llatina, biografies de prohoms de la comunicació, grups de comunicació, congressos, llibres de teoria i crítica, industria cultural, estructura i política de la comunicació, etc.

El fons inclou un important nombre de documents antics, de finals del segle XIX i principis del XX, fruit de la faceta de bibliòfil del professor Jones.

Dates límits del fons: 1875-2006

Data d’incorporació del fons: 2014

Biblioteca dipositària: Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

On consultar la documentació: Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.comunicacio@uab.cat