Pragmàtiques i altres documents (S. XVI-XIX)

Col·leccions Especials
Biblioteca de Ciències Socials

La col·lecció Pragmàtiques i altres documents (S. XVI-XIX) és una col·lecció que forma part de la Biblioteca Econòmica Carandell i està formada aproximadament per uns 1.130 documents, majoritàriament de la matèria de Dret.

Descripció de la col·lecció:
Hi ha dos tipologies de documents:

  1. Pragmàtiques (110 documents). Una pragmàtica és una disposició reial, emanada per pròpia iniciativa imperial o a requeriment d'entitats o autoritats públiques, en matèria de dret públic en la qual no hi havia intervenció de la Cort o el Tribunal.
  2. Documents de normativa legal i altres documents. Hi ha 695 documents entre Cédulas Reales, Real Orden, Orden, Ordenanza, Real Decreto....


Dates límit de la col·lecció: S. XVI-XIX
 

Data d’incorporació de la col·lecció: 1979

Biblioteca dipositària: Biblioteca de Ciències Socials

On consultar la documentació:

• Col·lecció en paper: Biblioteca Econòmica Carandell. Edifici B (Biblioteca de Ciències Socials)
• Pàgina web de la Biblioteca Carandell
• Col·lecció digitalitzada: DDD
 

Drets:

L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.Socials@uab.cat

Exposició
Viquipèdia