Fons Reguant

Col·leccions Especials
Biblioteca de Ciència i Tecnologia

Antoni Reguant va néixer a Sabadell el 1942. És enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona i llicenciat en Informàtica en la primera promoció de la Universidad Politécnica de Madrid. També va cursar estudis mercantils i de peritatge a l’Escola de Comerç de Sabadell. La seva trajectòria laboral s’ha desenvolupat en el món de l’empresa i els últims anys professionals els ha dedicat a l’assessorament i l’organització de societats.

Però la gran passió i alhora el gran repte d’aquest empresari ha estat col·leccionant llibres, fonamentalment de matemàtiques, però també de física, química i ciència aplicada a l’enginyeria.

Aquest singular col·leccionista cedia a la UAB gran part de la seva biblioteca personal, formada per 3.353 monografies i 9 títols de revistes.

El fons es pot dividir en quatre seccions:

  • Llibres de Batxillerat. Conté la pràctica totalitat de llibres de matemàtiques de batxillerat editats a Espanya des de 1938 fins a la dècada de 1970.
  • Llibres dels primers cursos de les carreres tècniques a Espanya de la primera meitat del segle XX fins a la dècada dels 60.
  • Llibres d’alta investigació matemàtica francesos i italians (amb alguns exemplars alemanys) del segle XIX i començament del XX.
  • Algunes revistes entre les quals hi ha algunes edicions d’alt valor bibliogràfic.

Dates límit del fons: 1811-1999

Data d’incorporació del fons: 17 gener 2014

Biblioteca dipositària: Biblioteca de Ciència i Tecnologia

On consultar la documentació : Biblioteca de Ciència i Tecnologia i Biblioteca de Comunicació

Contacte: Bib.Ciencia.Tecnologia@uab.cat

 

Documents disponibles (enllaç al Cercador)
Exposició
Fons Antoni Reguant de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia