Ramon Margalef, una vida d'ecologia

Exposició Ramon Margalef
En el centenari del seu naixement, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia ho celebra amb una nova exposició

12/12/2019

Ramon Margalef ha estat el biòleg i naturalista català amb més influència internacional i un dels més importants del segle XX. Un científic de formació autodidacta, curiositat infinita i una gran capacitat de treball, l’obra del qual ha inspirat noves generacions d’ecòlegs i el pensament ecologista del segle XXI.

El Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals (CREAF) i la Biblioteca de Ciència i Tecnologia li han organitzat una exposició que pretén apropar la vida de Ramon Margalef a la comunitat universitària a partir de fragments de la seva autobiografia inèdita i destacar les seves principals contribucions a l’ecologia. Aquesta exposició vol ser la contribució de la Biblioteca als diferents actes que s’han programat al llarg del 2019 per celebrar l’ Any Margalef.

La mostra es complementa amb el Joc de la Soca, instal·lat al vestíbul de la Biblioteca i cedit per la Diputació de Barcelona. El joc el va idear en Margalef per explicar de forma divertida el concepte de successió ecològica dels boscos mediterranis.

Tant l’exposició com el joc es poden visitar fins a finals de gener del 2020.

Us hi esperem!

Fotografies de l’exposició: ddd.uab.cat/record/215663