Presentació de la Biblioteca d'Humanitats sobre l'Arxiu Històric de la Societat del Gran Teatre del Liceu

Fotografia acte Arxiu de la Societat del Gran Teatre del Liceu

El passat 6 de juny es va celebrar una sessió de treball sobre l’Arxiu Històric de la Societat del Gran Teatre del Liceu. En aquesta sessió hi va participar la Biblioteca d’Humanitats, amb una presentació dels darrers treballs realitzats l’Arxiu.

11/06/2024

Quan el 31 de gener de 1994 es va incendiar el Gran Teatre del Liceu una de les poques coses que es van poder salvar va ser el seu arxiu. Passats els anys, la Societat del Gran Teatre del Liceu va veure la necessitat de preservar i donar accés a la ciutadania aquesta gran font de documentació sobre l’activitat d’un teatre d’òpera de primer ordre.

Aquest projecte va començar l’any 2013 i encara està ben viu. Destaquen les col·leccions d’escenografies, partitures o programes de mà, tot i que en els darrers temps s’ha digitalitzat bona part de la documentació administrativa i comptable de la Societat, que abasta un segle i mig d’història del Teatre i també de la vida musical i social de la ciutat de Barcelona.

Hores d’ara, l’Arxiu compta amb més de 17.000 documents catalogats i disponibles. En quant a la consulta, en aquests anys s’han realitzat més de 714.000 consultes. Podeu consultar-lo aquí.

Fotografia de Toni Bofill. 
D’esquerra a dreta: Montse Gutiérrez (BH), Ana Escañuela (BH), Virginia Luzón (Vicerectora de Comunicació i Cultura), Manuel Busquet (President de la Societat del GTL), Margarita Freixas (Degana de la Facultat de Lletres), Francesc Cortès (Director del projecte), Ignasi Borrell (Vicepresident de la Societat del GTL).

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat