Presentació a l'Espai BCT: La història de Lynx Edicions. La incorporació del #FonsLynx a la BCT.

Cartell amb la data de la presentació

L’editorial Lynx Edicions ha reunit un fons documental important, al llarg de les dècades en que han editat obres sobre ocells, mamífers, i història natural. Aquesta biblioteca ha arribat com a donatiu a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia. S’explicarà la història de l’editorial i els seus projectes, i visitarem la col·lecció ja disponible a la biblioteca, aproximadament la meitat del fons rebut.

18/05/2023

El dimarts 23 de maig, a les 13h, es farà una presentació a l’Espai BCT a càrrec de Jordi Sargatal, un dels fundadors de l’editorial Lynx, i José Luis Copete, que va treballar com a editor als seus projectes. Es mostrarà breument la història dels projectes editorials, especialment els més rellevants, com el Handbook of the Birds of the World.

Per editar aquests projectes tan ambiciosos l’equip d’editors va necessitar consultar molta bibliografia, el que va produir que es formés una biblioteca especialitzada en ocells, però també en mamífers, rèptils, altres animals, i també plantes i espais naturals del món. Aquest fons va arribar a més de 4000 volums, i una col·lecció de revistes especialitzades. Es tracta d’una de les biblioteques ornitològiques més importants d’Espanya.

El 2022 es va arribar a un acord pel qual el fons s’incorporaria com a donatiu a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia. Un cop fet el trasllat del fons a la UAB, durant un any ja s’ha processat prop de la meitat dels volums, que ja es troben consultables a la Sala de Silenci de la BCT. Es mostrarà als assistents on es troba aquesta col·lecció, tot just després de la presentació.
 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat