Open Education Week 2021

Imatge de l'OEW 2021

Participa en les activitats que les Biblioteques UAB hem preparat per promoure l'educació oberta

15/02/2021

De l’1 al 5 de març se celebra la Open Education Week una iniciativa anual d'abast global que pretén conscienciar sobre els avantatges que aporten a professors i aprenents implementar els recursos i les pràctiques educatives en obert. Els Recursos Educatius Oberts (REO) es fonamenten en el reconeixement de l'autoria i el domini públic, o una llicència oberta que permeti l'accés, ús, adaptació i la redistribució sense cap cost i sense restriccions ni limitacions.

Et convidem a participar inscrivint-te en les activitats que hem preparat enguany per promoure l’educació oberta:

 

Ensenyament obert: Reflexions i ajudes per “Aprendre a nedar a l’oceà digital

Data: Dimarts 2 de març de 10 a 11h

Conferenciants: Erika Constantino, Juan Antonio Martínez i Joaquim Campuzano. Personal de l’Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona). El seu camp d’especialització és la innovació tecnològica en educació i e-learning
Adreçat a: Personal Docent Investigador i alumnat
Descripció: Programa de MOOCs de la UAB, el Programa Coursera-UAB per a estudiants de la nostra universitat i el nou portal Teaching Center de suport al professorat. Treball conjunt entre el Servei de Biblioteques i l’ Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la UAB per a crear el curs MOOC  sobre Competències digitals DIGCOMP. Reflexions sobre l’ensenyament obert: evolució i possibilitats . Torn obert de preguntes.
Idioma: català
Plataforma: Teams
Inscripció: https://www.bib.uab.cat/formacio/inscripcio.php?id=6650  (data límit: 26 de febrer)
Certificats d’assistència:
Organitza: Servei de Biblioteques

 

Recursos educatius oberts per a la docència universitària

Data: Dijous 4 de març d'11 a 12:30h

Conferenciant: Dra. Gema Santos-Hermosa. Membre de REBIUN i professora de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universiat de Barcelona. Experta en el desenvolupament i la reutilització de recursos educatius oberts a l'educació superior. Participa a l'European Network of Open Education Librarians de SPARC Europe.
Adreçat a: Personal Docent Investigador i alumnat
Descripció: Aproximació als recursos educatius en obert des del punt de vista de l’usuari i del creador. Panoràmica de les plataformes de manuals universitaris en obert  més destacats. Bancs d’imatges reutilitzables. Presentació del kit REA, una guía sobre què són, com es creen i comparteixen els recursos educatius oberts.  Torn obert de preguntes.
Idioma: Català
Plataforma: Teams
Inscripció: https://www.bib.uab.cat/formacio/inscripcio.php?id=6644 (data límit: 2 de març)
Certificats d’assistència:
Organitza: Servei de Biblioteques