Matemàtiques per a un món millor

Cartell que diu

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia cedeix els seus espais expositius a dues celebracions matemàtiques internacionals

 

17/03/2021

El catorze de març, tradicionalment el Dia de Pi, és també el Dia Internacional de les Matemàtiques que, enguany, es celebrava sota el lema “Matemàtiques per a un món millor” amb la intenció de posar de manifest el transcendental paper que aquestes han jugat i juguen en la gestió de la pandèmia. 

Per aquest motiu, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia acull la mostra Matemàtiques i COVID, organitzada pels professors Rosa Camps i Xavier Mora del Departament de Matemàtiques de la UAB.

Perquè les matemàtiques lluiten diàriament contra la COVID-19: s’analitzen les dades sobre l'evolució de l'epidèmia per a fer previsions i models de propagació, els algorismes bioinformàtics son essencials per examinar l'arbre filogenètic del virus, i també les  matemàtiques son presents en les tècniques de tomografia per obtenir imatges 3D del virus. I l’exposició vol posar de relleu tant aquests aspectes com d’altres no menys importants.

D’altra banda, entre maig de 2020 i juliol de 2021, es celebra l'Any Internacional de la Dona a l'Estadística i a la Ciència de Dades en commemoració del 200 aniversari del naixement de Florence Nightingale (1820-1910), pionera en el desenvolupament de gràfics per la visualització de dades a més d’infermera. I la Biblioteca alberga una breu sinopsi sobre el seu llegat així com també una representació de les dones de la Facultat de Ciències que treballen en la ciència de dades i, en especial, de la desapareguda Anna Espinal (1965-2019). Aquesta mostra ha estat preparada per la professora Rosa Camps i per la Isabel Serra, investigadora i Cap de transferència del Centre de Recerca Matemàtica (CRM).

Ambdues exposicions estaran disponibles presencialment fins el 9 d’abril.

Us convidem a visitar-les!

Fotografies de l’exposició Matemàtiques i COVID: ddd.uab.cat/record/237608

Fotografies de l’exposició Any Internacional de la Dona a l'Estadística: ddd.uab.cat/record/237228

 

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies