Les biblioteques de la UAB tornen a encapçalar el rànquing d'eficiència de biblioteques

Ránquing SECABA

Les biblioteques de la UAB encapçalen per tercer any consecutiu el rànquing SECABA, creat per la Universitat de Granada, que analitza la eficiència de les biblioteques universitàries espanyoles.

29/01/2020

Per tercer any consecutiu, les biblioteques de la UAB es situen en primera posició al Rànquing de Biblioteques Españolas Universitàries (SECABA-Rank) que avalua l'eficiència de les biblioteques del sistema universitari espanyol. El Servei de Biblioteques de la UAB ha anat avançant posicions des de les primeres edicions del rànquing i, en els darrers anys, s'ha situat sempre entre els sis primers llocs. L'edició d'enguany, en la qual revalida la primera posició, està basada en dades de l'any 2018.

El SECABA-Lab de la Universitat de Granada és el creador d'aquest rànquing que compara l'eficiència de les biblioteques universitàries espanyoles i on la UAB apareix com a cap de llista. S'elabora a partir d'uns indicadors de segon nivell amb una metodologia basada en la teoria general de sistemes.

La font de dades analitzada pel rànquing és REBIUN, la sectorial de la CRUE que s'ocupa de biblioteques i que publica cada any les estadístiques de les biblioteques universitàries espanyoles . REBIUN està formada per les biblioteques de les 76 universitats de la CRUE (50 de l'àmbit universitari públic i 26 de l'àmbit universitari privat) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

La metodologia que segueixen es basa en una avaluació amb base quantitativa i empírica, i des d'un enfocament sistèmic. L'ordenació de les biblioteques en el rànquing està en funció del que anomenen "índex de potència del sistema", que posa en relació la potència d'entrada, basada en els pressupostos  amb la potència de sortida, basada en la consulta presencial de documents, els préstecs domiciliaris i els documents descarregats de la biblioteca digital pels usuaris.

Gràcies a tothom!

 

Notícies relacionades

Exposició Dones catedràtiques UAB

Exposició "Càtedra amb nom de dona"

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia organitza una exposició sobre dones catedràtiques amb motiu del Dia internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Totes les notícies