Ja es pot accedir a una part del fons Lluís Capdevila a través del Dipòsit Digital de Documents

Imatge de la notícia Fons Capdevila

Publicats al Dipòsit Digital de Documents de la UAB la col·lecció de manuscrits i mecanoscrits de l’escriptor Lluís Capdevila i Vilallonga.

13/11/2023


El Dipòsit Digital de Documents de la UAB disposa d’una nova col·lecció personal única, la del dramaturg, periodista i traductor Lluís Capdevila i Vilallonga. La digitalització que abasta una part significativa del seu fons ha estat possible gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els documents digitalitzats constitueixen un tresor històric excepcional. Està format per manuscrits i mecanoscrits redactats pel propi Capdevila entre els anys 1923 i 1977, alguns són esborranys d’obres publicades però d’altres resten inèdites. És particularment notable per la seva riquesa en obres teatrals.

Citem, per exemple, obres de teatre, com ara el Cantic de Nadal en temps de guerra i Llevantina: estampes d'una vida; poesia, com ara Oda a l'olivera i Elegia amb ritme de marxa triunfal; prosa, com ara Claror de la mare. El·legia [sic] .

Així mateix, s’han digitalitzat esborranys d’articles, notes i esquemes de conferències i els seus diaris de l’exili, entre d’altres.

El fons Capdevila, cedit per Carles Capdevila Mur, fill de l'escriptor, va ser donat a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2014 i dipositat a la Biblioteca d'Humanitats. La transcendència històrica i la singularitat d’aquesta col·lecció radiquen en la destacada figura del personatge, un individu capaç d’excel·lir en una àmplia varietat de disciplines i d’afrontar tots els reptes.

Podeu consultar els documents digitalitzats a: https://ddd.uab.cat/collection/lcapdevila?ln=ca

Podeu consultar el total de la documentació que forma part del fons a la pàgina web: https://www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/capdevila/

 

Digitalització realitzada amb el suport de Imatge Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

Imatge: Daniel Dominique (CC BY SA)

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat