Fotografia submarina de la costa catalana

Títol de l'exposició

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia us proposa una immersió en els intensos colors que amaguen les aigües de la Mediterrània en aquesta nova exposició centrada en el treball fotogràfic d’en Carles Casanellas

28/10/2022

La llum del sol penetra dins el mar i és absorbida per l’aigua. Aquesta llum conté una barreja de longituds d’ona que, a la vegada, s’absorbeixen a diferents fondàries. Per exemple, a partir dels 10 metres, les tonalitats càlides (vermell, taronja, rosa) van desapareixent. A continuació, ho fan els grocs i els verds, fins arribar a una visió monocromàtica en l'espectre del blau. Més enllà dels 100 metres, ja no hi ha llum.
L’exposició que presenta la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, a partir de les fotografies d’en Carles Casanellas, vol corregir la mancança de llum natural i fer-vos partícips dels esplèndids colors que conté la Mediterrània i, a la vegada, donar-vos a conèixer algunes de les espècies que l’habiten.
En Carles Casanellas és arquitecte de professió però també submarinisa 3*FEDAS, i practica la fotografia submarina des de fa molts anys. Ha publicat articles i fotografies a diferents revistes digitals com AcuSub, i ha exposat la seva obra, entre d'altres indrets, al Mediterranean Diving Show, el saló de la immersió de la fira de Cornellà. A més, practica les seves dots de dibuixant creant vinyetes humorístiques sobre temes de busseig.
Us convidem a visitar la mostra, que s’hi estarà fins el 22 de novembre als aparadors exteriors de la Biblioteca, i a gaudir de la màgia dels paisatges subaquàtics. 

Fotografies de l’exposició: ddd.uab.cat/record/267014
 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Vida submarina
  • Energia neta i assequible
  • Aigua neta i sanejament