Familiars de Rafael Tasis visiten la Biblioteca d'Humanitats

Foto de la visita dels familiars de Rafael Tasis a la Biblioteca d'Humanitats

Dues filles i una neta contribueixen amb nova documentació al seu fons personal

12/02/2024

El passat 19 de desembre, vam tenir l’enorme plaer de rebre la visita de les dues filles de Rafael Tasis, la Teresa Tasis i l’Anna Tasis, acompanyades de la seva neta, la Maria del Mar Moya Tasis. Durant la seva estada, van descobrir les instal·lacions de la Biblioteca d’Humanitats i van conèixer de prop la ubicació del fons personal del seu familiar.

El Fons Tasis abasta una part significativa de la documentació tant personal com professional de l’escriptor i polític català, Rafael Tasis i Marca. Fonamentalment, està constituït per manuscrits i mecanoscrits de les seves obres literàries, així com per una àmplia col·lecció de correspondència, i diversa documentació rellevant en el seu àmbit professional i personal. En total, el Fons Tasis està integrat per 3472 documents, dels quals 2129 constitueixen cartes, revelant així la riquesa i diversitat d'aquest arxiu.

A més a més, aquesta trobada va transcendir més enllà de la descoberta física del fons, ja que les convidades van enriquir-lo amb nova documentació. Aquest intercanvi ha reforçat la relació entre la família Tasis i la biblioteca d’Humanitats, consolidant una connexió que celebrem i esperem que continuï prosperant en el futur.

Podeu consultar els documents digitalitzats a:  https://ddd.uab.cat/collection/rtasis?ln=ca.

Podeu consultar el total de la documentació que forma part del fons a la pàgina web:  https://www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/tasis/.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Educació de qualitat