Exposició "Terratrèmols i tsunamis: una mirada matemàtica"

Terratrèmols i tsunamis

Recentment s'han produit fenòmens sísmics de magnitud important en diversos punts del planeta, com ara al Marroc, Turquia o l'Afganistan. Per fer-nos entendre millor les raons matemàtiques associades a aquests esdeveniments, el Centre de Recerca Matemàtica ha preparat aquesta exposició que estarà present entre l'11 de març i el 12 d'abril a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.

15/03/2024

Associem terratrèmols amb la destrucció i el caos. Aquesta exposició, en canvi, pretén mostrar part de la raó i l'ordre matemàtics presents en aquests fenòmens i en els seus efectes. S'utilitzen imatges i simulacions numèriques per il·lustrar conceptes sobre propagació d'ones, estadístiques, processos no lineals, geometria i sistemes complexos. 

Així mateix, una sèrie de mapes originals de la col·lecció personal del comissari de l'exposició mostra el progrés en l'avaluació de la perillositat sísmica durant els dos darrers segles.

Associada a l'exposició, l'investigador Álvaro González Gómez farà una presentació a l'Espai BCT el dia 9 d'abril a les 13 h. a la que us animem a assistir.

Fotografies de l'exposició.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat