Exposició "La revolució silenciosa"

Cartell La revolució silenciosa 75 anys dela invenció del transistor

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) estrena aquesta exposició sobre els 75 anys d’història del transistor a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia 

05/12/2022

L'actualitat no es podria entendre sense el transistor. Aquest dispositiu electrònic semiconductor és el responsable que avui tinguem mòbils, ordinadors, rentadores... però també audiòfons, marcapassos, cotxes... La societat digital i ultraconnectada deu molt de la seva raó de ser al transistor.

«El 75è aniversari d'una de les invencions més rellevants del segle XX es mereix una exposició reivindicant la seva importància i a l' Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC), com a centre de referència en microelectrònica a tot l'Estat, ens sentim hipermotivats per iniciar-lo», ha comentat en Xavier Jordà, investigador de l'IMB-CNM i coordinador de continguts de l'exposició.

La revolució silenciosa és una iniciativa de l'IMB-CNM-CSIC, amb el suport del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia - Ministeri de Ciència i Innovació (FECYT).

I estarà instal·lada fins al 12 de gener de 2023 als aparadors exteriors de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia. Us convidem a visitar-la!

Més informació
Fotografies de l’exposició
 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Educació de qualitat