Exposició fotogràfica "Els Ulls de Ningú" a la Biblioteca de Medicina

Cartell promocional de l'Exposició

Exposició fotogràfica sobre les diferències socials, racials i econòmiques actuals.

26/05/2023

Del 25 de maig al 30 de juny es podrà visitar a l’espai Àgora de la Biblioteca de Medicina-Bellaterra l’exposició comissariada per AFOCER “Els Ulls de Ningú”, dels fotògrafs Edu Alegre i Joan Vera. 

Segons els mateixos autors, “ aquesta exposició neix del nostre desig per mostrar una realitat amb la que convivim cada dia però que massa sovint ignorem intencionadament. La fotografia ens serveix com a eina perfecta per articular diferents històries que personifiquen la part més oblidada i dura de la societat. Històries protagonitzades per gent amb la que compartim espai, però que han arribat a ser invisibles als nostres ulls. 

El projecte s’ha dividit en dues parts, cadascuna elaborada per un fotògraf diferent. Dues realitats. Dues visions personals i úniques. 

Edu Alegre ha centrat la seva feina en el dia a dia de diferents immigrants africans sense papers. Imatges capturades a Barcelona i la seva perifèria, on els protagonistes fan el que sigui necessari per sobreviure; des de la recollida de ferralla fins a la venda ambulant o la pesca il·legal. 

Joan Vera, per la seva part, ha volgut retratar la realitat de diferents persones nascudes a Catalunya que, per diferents motius, s’han vist abocades a viure al carrer. Una feina majoritàriament realitzada al bell mig de Barcelona, on el turisme i les botigues de moda es combinen amb la dura realitat d’aquells que apareixen a les fotografies. 

La nostra intenció es que la combinació de les dues parts de l’exposició permeti dibuixar un retrat fidel i interessant que apropi a l’espectador a una realitat sovint desconeguda. Creiem que aquesta és un bona oportunitat per donar veu a una part de la nostra societat que massa vegades hem volgut amagar sota la catifa. Una oportunitat de conèixer a tots aquests veïns invisibles i mirar-los directament als ulls.”

Us hi esperem!

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Fi de la pobresa
  • Educació de qualitat