Exposició "Càtedra amb nom de dona"

Exposició Dones catedràtiques UAB

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia celebra el Dia internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i el Dia Internacional de les Dones amb l'exposició "Càtedra amb nom de Dona" on destaquem el paper de la dona en l'àmbit docent universitari

11/02/2020

Cada any, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia celebra el Dia internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i el Dia Internacional de les Dones amb una exposició. Enguany ha volgut posar l’accent en la ciència i les dones de casa nostra.

En el curs 2019-2020 de la Universitat Autònoma de Barcelona hi ha trenta dones catedràtiques impartint docència entre les Facultats de Ciències i Biociències i l’Escola d’Enginyeria.

Per aquesta raó, l’exposició Càtedra amb nom de Dona, disponible a l’aparador de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia i que romandrà al llarg del mes de febrer i fins al 9 de març de 2020, pretén fer-les visibles perquè tota la comunitat universitària les reconegui i es destaquin els mèrits en l’àmbit científic i laboral com a membres de la Universitat.

Malgrat la tendència creixent de la presència de dones professores des del 2012, encara hi ha molt a fer en l’àmbit de la igualtat de gènere i ocupacional, especialment per l’efecte tisora en la trajectòria acadèmica. Això implica que quant més puja la categoria acadèmica més disminueix el pes relatiu de les dones. Una dada encoratjadora, però, és que el 50% dels membres de l’Equip de Govern ja eren dones durant el curs 2017-2018, d’acord amb la informació facilitada per l’Oficina de Gestió de la Informació i de la Documentació (OGID).

 

Notícies relacionades

Totes les notícies