Exposició "Aquest és el relat del patriarcat, quin és el nostre?"

Fons blanc i títol de l'exposició en lletres liles

Commemoració del 25N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

23/11/2022

El 25 de novembre és el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. La data és un clam global per denunciar que les dones, dia rere dia, pateixen violència. És per això que la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General i la Comissió d'Igualtat de la Facultat de Ciències de la Comunicació proposen una sèrie d'activitats que ens ajudin a reflexionar sobre la responsabilitat de la comunicació en la construcció d'un món més just i, per tant, igualitari.

Del 24 de novembre al 22 de desembre podeu visitar una sèrie d'estacions reflexives a diferents punts de la Biblioteca. El patriarcat ha utilitzat el periodisme, el cinema i la publicitat com a instruments de propaganda per crear i difondre un discurs hegemònic en contra dels drets de les dones. Les instal·lacions pretenen ser un mirall de què fem i, al mateix temps, una proposta del que podem les i els professionals de la comunicació poden fer per dir prou a les violències masclistes.

El recorregut proposat comença a l'entrada de la Biblioteca (planta 0) i segueix fins a la planta 4. A més, a cada planta trobareu una proposta de continuïtat de l'activitat, així com un joc interactiu o un material digital, fruit de la col·laboració amb l'alumnat de l’assignatura Organització i Gestió d'Esdeveniments.

A les vitrines de la planta baixa de la Biblioteca veureu, d’una banda, una mostra de llibres, articles, treballs de recerca i altres documents que aborden el tractament de la violència contra les dones als mitjans de comunicació i, d’altra banda, un recull de lectures amb perspectiva feminista per contribuir a canviar la mirada.

Podeu demanar la llista de documents exposats a través del servei Pregunt@.

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ I DEL RECORREGUT: Dijous, 24 de novembre, a les 12 h

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Igualtat de gènere