#CientífiquesCitenCientífiques

Imatge de promoció de dones científiques

Campanya de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia per a fer més visibles les dones de ciència

05/02/2021

El calendari té una data assenyalada per a les dones i, especialment, per a les científiques: l'#11F.

L’onze de febrer és el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència i, per commemorar-ho, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia i les Comissions d’Igualtat de la Facultat de Ciències i de la Facultat de Biociències han programat la campanya #CientífiquesCitenCientífiques a través del compte de Twitter @Bctuab.

Entre el 9 de desembre i el 15 de gener, es va convidar a les dones d’ambdues facultats, ja fossin alumnes, docents, investigadores o personal d'administració i de serveis, a què recomanessin un llibre o un article científic relacionat amb les Dones i la Ciència, i escrit per una dona.

I, degut al nombre de participants, les lectures seran piulades entre el dijous 11 i el divendres 26 de febrer, i es recolliran també al web de la campanya.

Paral·lelament, la Biblioteca parlarà al llarg d’aquesta setmana de #DonesiCiència, recordant, entre d’altres, les anteriors campanyes dutes a terme per la BCT, quines dones s’han dedicat a l’ornitologia, i la figura de la professora de la UAB Cristina Vicente (1948-2000), gran especialista en la zoologia dels artròpodes.

A més, la secció de #CiènciaiPoesia del Twitter @Bctuab dedicarà tots els dissabtes del mes a repassar la vessant més poètica de no poques científiques.

Us animem a participar en els diferents actes que s’han programat arreu per celebrar la diada de l’#11F2021 per fer-la encara més assenyalada, i a conèixer les recomanacions de les  #CientífiquesCitenCientífiques a través de les xarxes socials.

Web de la campanya: pagines.uab.cat/cienciaxllegir/cientifiques-visibles

 

Notícies relacionades

Imatge de l'OEW 2021

Arriba l'"Open Education Week" a la UAB

En el marc de l'Open Education Week -que se celeba a tot el món de l'1 al 5 de març- el Servei de Biblioteques de la UAB ha organitzat dues activitats divugatives adreçades a personal docent i investigador i a l'alumnat, per tal de promoure els avantatges i possibilitats de l'educació en obert.

Totes les notícies