Arriba l'exposició sobre el projecte de ciència ciutadana des d'una biblioteca pública

Imatge Exposició BV Apiteca

Amb motiu del Dia Mundial de les Abelles, la Biblioteca de Veterinària ha organitzat una xerrada sobre el projecte de ciència ciutadana "APITECA: el brunzit de la comunitat".

10/05/2024

Dilluns 13 de maig a les 13 hores, la Biblioteca de Veterinària ha organitzat la xerrada "APITECA". Les bibliotecàries Maria Montià i Maria Dolors Quero, de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, juntament amb el tècnic apicultor, en Jaume Clotet, ens faran cinc cèntims d’aquest projecte. Des del punt de vista de gestió s'ha pretès redefinir la relació de la biblioteca amb la ciutadania, passant  d’un enfocament de creació de serveis i activitats a un model més participatiu. La part científica en la que intervindrà l'apicultor, explicarà la problemàtica d’aquests insectes tant beneficiosos pel sector agroalimentari, la gestió de l'apicultura urbana, tecnologia (sensors i aplicació) i la divulgació i conscienciació del rol i l’impacte de les abelles sobre el medi ambient i la salut.

APITECA és una iniciativa dins el marc de The Europe Challenge, amb l l’objectiu de descobrir noves maneres de treballar i viure a l’Europa actual, tot i construint un medi més saludable i sostenible com a gran repte de les societats actuals. El nom del projecte, té per lema: “El brunzit de la comunitat”. Un dels reptes és la implicació de la comunitat en el seu disseny i desenvolupament.

Durant aquesta setmana i per celebrar el Dia Mundial de les Abelles la Biblioteca tindrà una exposició. Us convidem a venir!

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles