Anthony Bottoms, doctor honoris causa de la UAB

Imatge de l'exposició d'Anthony Bottoms

Exposició bibliogràfica de la Biblioteca de Ciències Socials amb motiu de la investidura doctor honoris causa d'Anthony Bottoms

16/11/2022

El catedràtic de criminologia de la Universitat de Cambridge Anthony Bottoms serà investit com a doctor honoris causa de la UAB el 22 de novembre, a les 12 h, a la sala d'actes del Rectorat.

Bottoms és un dels principals promotors d'una política criminal humanista sostinguda sobre bases empíriques. Es va formar a les universitats d'Oxford i Cambridge i va exercir la docència a la Universitat de Sheffield. Es va reincorporar a Cambridge el 1984, on va esdevenir director de l'Institut de Criminologia i, més endavant, director del Centre de Teoria i Filosofia Penal.

El nou doctor honoris causa ha estat conferenciant en el màster en Criminologia i en el grau en Criminologia de la UAB i va participar en les jornades commemoratives del desè aniversari del màster. Ha col·laborat en l'activitat investigadora de l'àmbit criminològic tot acollint, a l'Institut de Criminologia de Cambridge, investigadors de la UAB que hi han fet estades de recerca. A més, el 2016 va inaugurar el XI Congrés Espanyol de Criminologia, organitzat per la UAB i el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Les seves línies de recerca en temes com les penes alternatives, la qualitat de vida a presó o el desistiment i la reinserció han estat molt influents entre els experts en criminologia de Catalunya.

Entre les seves obres destaquen Global perspectives on distance: reviewing what we know and looking to the future (2016), Young adult offenders: lost in transition? (2012), Hearing the victim: adversarial justice, crime victims and the State (2010)Alternatives to prison: options for an insecure society (2004), Restorative justice and criminal justice, competing or reconcilable paradigms? (2003) i Prisons and the problem of order (1996).

Amb motiu de la investidura, la Biblioteca de Ciències Socials ha instal·lat una exposició bibliogràfica a les vitrines del passadís de l'entrada a la Biblioteca, tot recreant l'escena d'un crim.

Us convidem a visitar-la i a seguir les pistes per a resoldre l'assassinat!

 

Fotografies de l'exposició: ddd.uab.cat/record/268507

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat