25N: Canviem les narratives!

Fons blanc i lletres liles i roses

La Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General commemora el Dia Internacional contra les Violències Masclistes amb un recorregut proposat per la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

24/11/2023

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Per aquest motiu, la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General acull un muntatge expositiu a les diferents plantes de l’edifici, ideat i instal·lat per la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Ciències de la Comunicació: “Aquest és el nostre relat: canviem les narratives”.

Del text de presentació difós per la Comissió d’Igualtat:

“L’any passat, per aquestes dates, des de la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Ciències de la Comunicació i amb la col·laboració de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, vam proposar un recorregut reflexionant sobre com periodistes i comunicadores podíem dir prou a les violències masclistes.

Enguany, veiem la necessitat de mostrar una altra narrativa, on és possible crear un relat lliure de violències masclistes i que lluiti contra el patriarcat. Hi ha una part de persones comunicadores que han entès que són responsables del relat públic del segle XXI i fan propostes diferents, respectuoses, intereseccionals, col·lectives, diverses, denunciant les opressions i discriminacions i creant noves narratives fora de la normativitat imposada.

El recorregut que us proposem comença a l’entrada de la Biblioteca (Planta 0) i segueix fins a la planta 4. La Comissió ha treballat en col·laboració amb diferents assignatures de la facultat, per tal que el mateix alumnat faci les seves pròpies reflexions envers les noves propostes de narrativa.

Des de la Comissió d’Igualtat esperem que aquesta mostra de noves narratives ens doni la motivació necessària per continuar construint un món més just i, per tant, igualitari.

Des del 23 de novembre fins al 22 de desembre, les instal·lacions estaran a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. Així mateix, s’han programat una sèrie de recorreguts i tallers en relació amb la despatriarcalització del relat mediàtic. Si us interessa, poseu-vos en contacte amb les persones membres de la Comissió.”

A més a més, durant els dies 23, 24 i 25 de novembre, quan es faci fosc, la façana de la biblioteca s’il·luminarà de color morat, com altres edificis públics d’arreu del món.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Igualtat de gènere